NK Bootvissen – Skuytevaert pakt prijs

Katwijk- Zaterdag 14 mei werd het Nederlands Kampioenschap Kleinbootvissen gehouden. Aan s-Gravenzande de eer om de organisatie van dit evenement op zich te nemen. Ondanks een ferme wind en hoge golven verschenen er toch nog 48 deelnemers aan de start.

Het zat de vissers van Skuytevaert niet mee. In de week voorafgaand aan het NK bootvissen kregen vier boten te kampen met pech. In allerijl werden er noodreparaties verricht om toch aan de start van het evenement te verschijnen. In de vroege ochtend van 14 mei gingen er acht boten van Skuytevaert, over zee, richting s-Gravenzande. Een pittige wind en hoge golven zorgde ervoor dat er twee boten weer huiswaarts moesten keren. Uiteindelijk wisten de zes overgebleven Katwijkse deelnemers de wedstrijd uit te vissen. De 31e plek werd ingenomen door Kees van Duijvenvoorde en Fred Verkuijl. Met hun boot de Seahorse werd 9,72 kilo gevangen. Op de 23e plaats eindigde Esther en Jan Klinkenberg met hun boot de Janes. Ze wisten ondanks zeeziekte15,92 kilo vis binnen te halen. De 22e plaats was voor Wim Guijt en Pieter de Kort met de Witte Haai. Zij waren goed voor 17,16 kilo vis. Op een zevende plaats eindigde Jan van der Niet en Ferry Minnaar. Zij vingen 28,1 kilo met hun boot de Quo Vadis. Met 1 ons verschil was de zesde plaats voor de Aurora met Cees Vijfvinkel en zijn maat Luciënne de Mooij. Een zeer welverdiende tweede plaats werd binnen gehaald door de heren Krijgsman. Zij hadden door pech niet de beschikking over hun eigen boot de Snotdolf maar wisten met de Jumbo 585 zo’n 31,68 kilo vis aan te leveren waardoor ze in de top drie van het NK eindigde. Skuytevaert wist op dit NK ook de tweede plaats als vereniging binnen te halen. Moe maar voldaan keerden de Skuytevaerders, met de door Ton Stevens ter beschikking gestelde luxe touringcar, weer huiswaarts. Ze kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Nederlands Kampioenshap dat volgend jaar in Katwijk zal worden gehouden.