Jeugdzeilen

Jeugdzeilen Skuytevaert

Het jeugdzeilen bij Skuytevaert is gestart in 1997 om de jeugd kennis te laten maken met het zeilen op een catamaran en het zeilen op zee. Vanaf juni tot en met augustus zeilen we elke zaterdag in een ochtend en een middaggroep. Er zijn gemiddeld 30 jeugdzeilers verdeeld over twee groepen. We zeilen dan met 15 jeugdzeilers en beschikken over 7 catamarans.

Het jeugdzeilen van Skuytevaert beschikt over 3 Hobie Dragoons, 2 Nacra 500’s, 1 Hobie 16 en 1 Hobie Max. Een aantal boten zijn aangekocht door de vereniging en een aantal boten zijn via schenkingen in het bezit gekomen van het jeugdzeilen.

Het zeilen en onderhoud van de catamarans gebeurd niet zomaar. Met ongeveer 20 vrijwilligers kunnen we jeugdzeilen bij Skuytevaert. De vrijwilligers zijn instructeur, resque of regelen het onderhoud van de catamarans. Deze vrijwilligers zijn nodig om op een veilige en verantwoorde wijze de jeugd op zee op een catamaran te kunnen laten zeilen.

Afhankelijk van het weer proberen we iedere zaterdag instructie te geven. Bij onstuimige weersomstandigheden zal er altijd een instructeur meegaan op de catamaran. Bij lichter weer varen de jeugdzeilers in koppels en wordt vanuit de resque boot instructie gegeven. Ook zijn er dagtochten naar andere zeilverenigingen langs de kust. Wanneer het weer het niet toelaat om te zeilen geven we de instructie. Onderwerpen als voorrangsregels, veiligheid en de theorie van het zeilen worden dan behandeld.

Soms worden reguliere zeil-zaterdagen ook gebruikt om bijvoorbeeld een toertocht te gaan maken met alle jeugdzeilers langs de kust, een dag wedstrijdjes te zeilen of iets anders (zoals kijken bij de Volvo Ocean Race of een uitstapje naar de KNRM). Tijdens de Feestweek van Skuytevaert kan alle jeugd (niet alleen de jeugdzeilers) meedoen aan de Watersportweek. Alles is altijd afhankelijk van het weer.

In de winter is proberen wij een keer of wat bij elkaar te komen om het laatste zeilseizoen nog eens te bespreken en vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen.

Veel zeilplezier,

Team jeugdzeilen.

LogoTeamSkuytevaertZtekst