Zat.4 juni eerste Laser wedstrijden

We gaan ervoor!!

Misschien (is deze mededeling) wat aan de late kant maar 5 maart was het weer zover. Reikhalzend heb ik naar deze dag uitgekeken. Een outsider zegt deze dag niets, maar voor een laserzeiler is het de dag van de waarheid. Het is buigen of barsten. Dirk de Best had een handjevol laserboys gemaild en bijna iedereen kwam naar de vergadering. 10 man waren die avond present en allen hadden de blik op de toekomst gericht. “Wat instorten van het wedstrijdveld? We laten zien hoe we het tij kunnen keren”. Je mag rustig weten dat ik die avond een warm gevoel van binnen kreeg. “We gaan ervoor”, zei de een. “We laten ons niet kisten”, zei de ander. Ik wist niet wat ik hoorde. Zo strijdvaardig heb ik de groep nog nooit meegemaakt. “We gaan ook op zondag zeilen”, hoorde ik links van mij. “Ja, maar dan wel met een kleinere baan”, dacht ik hardop. Ook al zie je het niet, maar de tand des tijds knaagt zelfs aan mij.

Die avond werden spijkers met koppen geslagen. Iedereen zal zijn uiterste best doen om aan de wedstrijden deel te nemen. Dirk de Best is ons gezicht  en ondergetekende doet de PR naar buiten en dat gaat hij zo objectief mogelijk doen. Geen padvinderstart met een vuvuzela, maar een professionele start, met alle toeters en bellen,  vanaf een startschip. Niet meer vragen in welke positie je over de finishlijn kwam, maar met het bijhouden van finishlijsten zullen wij voortvarend te werk gaan .

Jawel, aan het eind van het seizoen krijgt de winnaar een heuse beker en wordt dan kampioen van het betreffende jaar. Mooier kunnen we het niet maken. Sluit je aan bij de lasergasten. Je bent van harte welkom , want we gaan ervoor!!

Ps. Noteer in je agenda de volgende data:

Zat.     4 juni   3 wedstrijden.
Zon.  26 juni   2 wedstrijden.
Zat.   16 juli    3 wedstrijden.
Zat.   13 aug.  3 wedstrijden. FEESTWEEK
Zat.   27 aug.  3 wedstrijden.
Zat.  10 sept.  3wedstrijden.

Briefing bij het Klaphuys op zaterdag om 14.30 uur en op zondag om 12.00 uur.

Bas Duif
Namens het Laserteam.