Snotdolf pakt winst

Geslaagde viswedstrijd Skuytevaert

Katwijk- zondag 8 mei werd door de vissers van Skuytevaert hun tweede wedstrijd in de viscompetitie gevist. Ditmaal werd de nodige vis voor de Katwijkse kust scheep gehaald. Scharren waren er in de meerderheid, gevolgd door aardig wat botten en een enkele wijting. Voorzitter van de viscompetitie Cees Vijfvinkel kan met zijn viscompanen terugkijken op een geslaagde, zonovergoten visdag.

Ondanks het feit dat het moederdag was, werd er door de leden van Skuytevaert toch gevist. “Dit geheel in overeenstemming met moeders de vrouw hoor”, zegt Cees Vijfvinkel lachend. De dag begon wat met sluierbewolking en een windje maar eindigde met volop zon en vis. De zeer verdienstelijke vierde plaats ging naar Jaap van der Plas. Ondanks het feit dat hij alleen viste, door het ontbreken van een vismaat, wist hij toch 11,2 kilo aan de kant te brengen. De derde plaats was voor Jan en Esther Klinkenberg. Met hun boot Janes werd 17 kilo en 750 gram vis gevangen. Een tweede plaats was er voor de clubkampioenen van vorig jaar. Cees Vijfvinkel en Luciënne de Mooij wisten met 18,6 kilo aan vis de bemanning van de Janes achter zich te laten. De eerste plaats ging naar Arie Krijgsman senior en junior. Zij wisten met hun boot de Snotdolf maar liefst 26,6 kilo naar binnen te takelen en pakken zo voor de tweede keer de overwinning. Aanstaande zaterdag staat voor de heren en dame vissers het NK kleinbootvissen op het program. Met een Katwijkse delegatie gaan zij naar s’Gravenzande om wellicht daar de NK-titel binnen te slepen.