Coastal Roeien Katwijk Coastal 2023

bijgewerkt 11-09-2023 Uitslagen

Op zaterdag 9 september is Katwijk Coastal  voor de 3e keer georganiseerd.
Skuytevaert was gastheer en organiseerde samen met RV Rijnland en LR&ZV Die Leythe, op een geweldige zomerdag dit evenement vanaf het Katwijkse strand. Het was prachtig weer en nauwelijks wind dus helaas geen branding en golven. De zee leek op een meer en dat was voor sommige toch nog verraderlijk. Want er liep toch nog wel een aardige stroming.

Er zijn 27 ploegen gestart in 3 heats.
Dames: 11 ploegen.   Winnaar ORCA 1
Heren:    7 ploegen.   Winnaar ORCA/KNZ&RV
Mix:       9  ploegen Winnaar KNZ&RV/ORCA
Een ORCA feestje dus met 3x het clublied.

In het Klaphuys konden genoeg drankjes gekocht worden om te zorgen dat het vochtpeil van iedereen in orde bleef, want het was een erg hete dag.
De dames van Skuytevaert hadden her zwaar, Ze zaten voor het eerst met deze 5 personen in 1 boot. En zijn bijna allemaal beginners. Er is een paar keer geoefend op de Qude Rijn, maar er valt nog een hoop te trainen.. Het was geweldig om mee te doen. Meedoen is belangrijker dan winnen is hun motto !
Bij de 3e heat is op verzoek van roeiers en na raadpleging van de aanwezige arts besloten de laatste heat iets in te korten omdat de zon toen op z’n hoogst stond en er geen zuchtje wind was wat verkoeling had kunnen brengen. De sfeer was geweldig en de roeiers hielpen elkaar met opvangen van de boten en de botenwissels en zo hoort het ook op een sportief evenement. In het Klaphuys kon via Track en Trace de wedstrijden op zee gevolgd worden en na afloop van de Endurance op de TV enkele winnende races van de wereldkampioenschappen.

Bij de eerste Beach Sprint van de jeugd brak er al een riem en is men vroegtijdig gestopt.
AVE had 2 skiffs en 2 Tweetjes meegenomen en met zo’n gladde zee was het heerlijk om deze boten voor het eerst eens uit te proberen. Na de wedstrijden was er gebakken vis voor alle deelnemers, vrijwilligers en kamprechters. Wel verdiend en veel mensen bleven nog lang na om van het strand en de zee te genieten.

UITSLAG KATWIJK COASTAL 2023:

TIJDSSCHEMA EN HEATINDELING
Hieronder vindt u het tijdschema en de heatindeling.
De weersverwachtingen zijn TOP. Dit kan betekenen dat het strand om 16:00 uur nog zo vol ligt dat we nog niet met de boten naar de Boulevard kunnen rijden. Zodra de drukte het toe laat gaan we rijden.

AVE rowing neemt skifs en en een dubbeltwee mee, welke u als roeier kunt uitproberen (Graag opgeven bij coastal@dieleythe.nl)
De boten worden vanaf 14:00 uur gebruikt door de junioren.


Blok 1 Coastal-4 Dames
09:30 uur Palaver Blok 1
10:00 uur Boten te water
10:30 uur Start Blok 1 Coastal-4 Dames

Blok 2 Coastal-4 Heren
10:45 uur Palaver Blok 2
11:15 uur Botenwissel
11:45 uur Start Blok 2 Coastal-4 Heren

Blok 3 Coastal-4 Mix
12:00 uur Palaver Blok 3
12:30 uur Botenwissel
13:00 uur Start Blok 3 Coastal-4 Mix


Direct na de finish van Blok 3, Selectiewedstrijden beachsprint.
Oefenen, trainen en de laatste selectiewedstrijd voor junioren,  welke roeiers mogen naar de  Coupe de la Jeunesse Beach Sprint in het weekend van 23/24 september in Livorno.

Van 15:00 – 16:00 uur wordt u een drankje en een hapje aangeboden door de organisatie, aansluitend prijsuitreiking en worden de boten naar de Boulevard vervoerd.


De wedstrijden zijn op het strand via een beeldscherm, of via uw telefoon te volgen via sportvolgen.nl

Endurance, Beach sprint en Clinic en dit allemaal vanaf het Katwijkse strand.
Maak er een gezellig dagje strand van met de hele familie. Wij zorgen voor een hapje en een drankje tegen schappelijke prijzen.
Kijken naar de beachsprint junioren, met voor de endurance race deelnemers een (hoe kan het ook anders in Katwijk 🙂 een gebakken visje en een drankje van 15:00 – 16:00 uur.
Om 16:00 uur prijsuitreiking en vervolgens afvoer van de boten van het strand. Nu duimen voor mooi roeiweer, wij hebben er zin in !!

https://www.skuytevaert.nl/wp-content/uploads/2023/09/2023-flyer-Katwijk-coastal-met-beachsprint-en-clinic.pdfTijdsindeling in de captains manual nog onder voorbehoud, afhankelijk van het aantal deelnemers en boten besluiten wij of we 3 of 4 heats varen. We streven naar 3 heats.

Heat 1 Dames

Heat 2 Heren

Heat 3 Mixed

Save the date, Katwijk Coastal op zaterdag 9 september 2023.