Historie

Jeugdzeilen start op de eerste zaterdag van juni en loopt tot begin september. Elke zaterdag ochtend en middag wordt er gezeild, maar dat is niet alles. Naast instructiezeilen doen we ook mee aan evenementen en organiseren we speciale dagen. We gaan bijvoorbeeld een dagtocht maken, oefenen met de KNRM of organiseren een activiteit om aspirant jeugdzeilers een keer de ervaring van catamaranzeilen laten meemaken.

Hieronder staat een aantal evenementen die door jeugdzeilen Skuytevaert is georganiseerd en evenementen waar we aan hebben deelgenomen.

SEIZOEN 2016

Image result for dutch dragoon cup 20168 en 9 oktober: Dutch Dragoon Cup 2016 in Veere: Ook dit jaar hebben er weer een aantal jeugdteams van Skuytevaert meegedaan aan de Dutch Dragoon Cup. Team Skuytevaert was daar aanwezig met 11 jeugdzeilers op 2 Dragoons en 1 Hobie Max, 1 SL 16 en 1 Nacra 500 in de C3 klasse. De Dutch Dragoon Cup is vooral een leerzaam en leuk weekend, geschikt voor zowel beginnende als ervaren zeilers. De zeilers worden getraind terwijl ze wedstrijden (leren) varen. Tussen de wedstrijden door wordt ruim de tijd genomen om te evalueren. Tegelijkertijd hebben de wedstrijden wel een klassement en er worden prijzen uitgereikt voor zowel de Dragoon klasse als de C3 klasse. Voor de wedstrijden gelden de normale wedstrijdregels.
 10 september: Watersportdag Katwijk: Voor het eerst dit jaar werd de Watersportdag Katwijk georganiseerd door diverse Katwijkse watersportverenigingen, waaronder Skuytevaert. Vanaf de SOOS aan de Synthese kon de Katwijkse jeugd het zeilen in een Optimist uitproberen.
 ONK HOBIE 2016 poster13 en 14 augustus: Open Nederlands Kampioenschap Hobie: Een aantal jeugdzeilteams heeft dit jaar weer meegedaan met het ONK, op de Hobie Dragoons en de Hobie 16. Vanwege de felle wind (kracht 5-6) op de zaterdag konden de Dragoons deze dag niet meezeilen.
 1 t/m 5 augustus: Watersportweek: Tijdens de Skuytevaert feestweek werd ook dit jaar weer een meerdaags evenement georganiseerd voor jeugd van 12 tot 18 jaar. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen lid te zijn. Van maandag tot en met vrijdag gaan we in groepen het water op om plezier te maken. Denk hierbij aan: Golfsurfen, suppen, bodyboarden, catamaran zeilen, bootvissen, banaan varen, powerkiten, raften, toertocht. Wederom heeft iedereen genoten en was het evenement zeer succesvol!
 14242448_1760960964161892_7997602414120823074_oBegin augustus: Jeugdzeilinstructeurs in commercial: Vlak voor de feestweek kregen we het verzoek van de KNRM of wij drie zeilers konden leveren en een catamaran voor het opnemen van een commercial voor Casio. Omdat het er nogal heftig aan toe zou gaan, hebben de drie jongste instructeurs van het jeugdzeilen hieraan meegedaan. Na een uitvoerige screentest is de commercial tijdens de feestweek opgenomen samen met de KNRM en de KRB. Misschien heb je hem wel voorbij zien komen op Discovery of National Geographic in het najaar van 2016.
 13626396_997449906990364_1102347952639809303_n9 en 10 juli: Youth Event Wassenaar:  Ook dit jaar hebben wij weer meegedaan aan het Youth Event, deze keer gehouden in Wassenaar. Onze teams waren vertegenwoordigd in de C3 klasse (Hobie 16, Nacra 500, Max en SL16).

SEIZOEN 2014

ddc_201411 en 12 oktober: Dutch Dragoon Cup 2014 in Veere: In het weekend van 11 en 12 oktober 2014 heeft de Dutch Dragoon Cup 2014 plaatsgevonden. Team Skuytevaert was daar aanwezig met 8 jeugdzeilers op twee Dragoons en op twee catamarans in de C3 klasse. De Dutch Dragoon Cup is vooral een leerzaam en leuk weekend, geschikt voor zowel beginnende als ervaren zeilers. De zeilers worden getraind terwijl ze wedstrijden (leren) varen. Tussen de wedstrijden door wordt ruime tijd genomen om te evalueren. Tegelijkertijd hebben de wedstrijden wel een klassement en er worden prijzen uitgereikt voor zowel de Dragoon klasse als de C3 klasse (Hobie 16, Hobie Max, SL16, Nacra 500 etc). Voor de wedstrijden gelden de normale wedstrijdregels.
28 september: Zoetwater evenement: Aanstaande zondag 28 september 2014 gaan we als afsluiting van het jeugdzeilseizoen 2014 een middag zeilen op de Kaag. We gaan met alle jeugdzeilers en instructeurs zeilen in vijf valken of bm’s. Naast wat vrij zeilen gaan we natuurlijk ook een wedstrijdje houden om te kijken welke instructeur het beste een team kan aansturen.
6 en 7 september: Belgium Youth Multihull Championship 2014: Het ‘buitenlands’ avontuur gaat beginnen. De deelnemers en teams zijn bekend. We gaan met twee Dragoons afreizen naar België en de volgende teams zullen gaan zeilen. Jacob Hoek en Tijs de Koningh  Wilbert Hameete en Amber Houwaard. Zij zullen Skuytevaert vertegenwoordigen in het Open Belgisch Kampioenschap. Het zal een hele klus worden om ons te meten met de deelnemers uit België maar we gaan ons best doen. De organisatie wordt gedaan door Koksijde Yachting Club en voor meer informatie kan je kijken op www.kyc.be.
23 en 24 augustus: Open Nederlands Kampioenschap Hobie: De klassen die zullen strijden zijn: Hobie Dragoon,  Hobie 16,  Hobie Tiger,  Hobie FX One,  Hobie Wildcat
15 augustus: Toertocht Noordwijk: De jeugdzeilers van Skuytevaert zijn aan hun trip naar Noordwijk begonnen. Een stevige N-NW 4 bft blaast de jongeren binnen no time naar onze buren.
watersportevenement 20147 tot 17 augustus: Watersportweek: Zin in een actieve week watersporten? Tijdens de feestweek, gaan we een meerdaags evenement organiseren voor alle jeugd van Skuytevaert. Van maandag tot en met vrijdag gaan we in groepen het water op om plezier te maken. Wat gaan we doen? Golfsurfen, Stand Up Paddling (suppen), Bodyboarden, Zeilen, Bootvissen, Banaan varen, Powerkiten, Raften, Toertocht. De watersportweek wordt georganiseerd voor alle jeugd van Skuytevaert in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Met elk jaar 60 deelnemers is dit een zeer succesvol evenement.
beach experience26 juli: Katwijk Beach Experience: De Katwijkse Beach Experience heeft als doel jongeren van 10 tot 16 jaar kennis te laten maken met verschillende watersporten. De Katwijk Beach Experience bestaat uit de volgende onderdelen: Golfsurfen, Skimboarden, Bodyboarden, Zeilen, Powerkiten, Raften, Stand upPaddling (suppen).
19 juli: KNRM de Redder Training: Weten jullie nog een paar jaar geleden toen wij door de Redder zijn ‘gered’ tijdens de Search & Resque. Aanstaande zaterdag krijgen wij de gelegenheid iets terug te doen. Elke zaterdag oefent de KNRM en dit keer willen ze eens mee maken hoe het is om een omgeslagen catamaran recht te krijgen. Hiervoor gaan we gebruik maken van een Hobie 16 en een Dragoon.
12 en 13 juli: Kustzeilevenement gecombineerd met ‘The Battle’ Noordwijk – Katwijk: Het kustzeilevenement wordt elk jaar georganiseerd door een zeilvereniging langs de kust die is aangesloten bij het NFB. Alle type catamarans komen hier aan de start. Dit jaar is het kustzeilevenement gecombineerd met ‘The Battle’ Katwijk – Noordwijk. Dit is een jaarlijks terugkerende strijd tussen de badplaatsen Noordwijk en Katwijk. Alle deelnemers van deze twee verenigingen kunnen punten verdienen voor hun eigen vereniging. De vereniging met het hoogst aantal punten is winnaar van ‘The Battle’.
5 en 6 juli: Eneco Youth Event: Aanstaand weekend zijn de Eneco Youth Event (jeugdzeilkampioenschappen) voor Dragoon en C3 klasse in Noordwijk. Uiteraard willen wij laten zien wat we kunnen en gaan met vier catamarans naar Noordwijk.
31 mei: Start jeugdzeilen seizoen 2014
19 april: Excurisie bij HobieCat Nederland: Na de sponsoractie die we deze winter hebben opgezet hebben we twee Hobie Dragoons kunnen kopen voor de jongere jeugdzeilers onder ons. Het leuke van dit alles is, dat we zijn uitgenodigd om de twee boten helemaal op te tuigen bij HobieCat Noordwijk, zodat de mensen daar ons kunnen laten zien hoe het bij een Hobie Dragoon werkt.

SEIZOEN 2013

dutchdragooncup20135 en 6 oktober: Dutch Dragoon Cup 2013 in Veere: De Dutch Dragoon Cup is vooral een leerzaam en leuk weekend, geschikt voor zowel beginnende als ervaren zeilers. De zeilers worden getraind terwijl ze wedstrijden (leren) varen. Tussen de wedstrijden door wordt ruime tijd genomen om te evalueren. Tegelijkertijd hebben de wedstrijden wel een klassement en er worden prijzen uitgereikt voor zowel de Dragoon klasse als de C3 klasse (Hobie 16, Hobie Max, SL16, Nacra 500 etc). Voor de wedstrijden gelden de normale wedstrijdregels.
BK-YOUTH-2013-37 en 8 september: Belgium Youth Multihull Championship 2013: Het eerste buitenlandse avontuur voor de wedstrijdzeilers van Skuytevaert. Met drie boten zijn we naar Belgie gegaan om mee te doen met de Open Belgium Championship Multihull 2013. We zeilen hier in de C3 klasse met twee Nacra 500 en de SL16. De eerste dag was het gelijk raak. Om half één het water op om weer na vier wedstrijden om half zeven terug te komen op strand. Half uurtje pauze en om zeven uur BBQén. Vroeg naar bed en de volgende dag nog eens drie wedstrijden. Met 40 deelnemers en 29 in de C3 klasse veel drukte.
poster ONK Hobie 201324 en 25 augustus Open Nederlands Kampioenschap Hobie: Op 24 en 25 augustus zal het ONK Hobie Cat weer plaatsvinden. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden bij  Skuytevaert. De klassen die zullen strijden zijn: Hobie Dragoon, Hobie 16, Hobie Tiger, Hobie FX One, Hobie Wildcat
 A3 Kustzeilevenement poster3 en 4 augustus: Kustzeilevenement gecombineerd met ‘The Battle’ Katwijk – Noordwijk: Het kustzeilevenement wordt elk jaar georganiseerd door een zeilvereniging langs de kust die is aangesloten bij het NFB. Alle type catamarans komen hier aan de start. Dit jaar is het kustzeilevenement gecombineerd met ‘The Battle’ Katwijk – Noordwijk. Dit is een jaarlijks terugkerende strijd tussen de badplaatsen Katwijk en Noordwijk. Alle deelnemers van deze twee verenigingen kunnen punten verdienen voor hun eigen vereniging. De vereniging met het hoogst aantal punten is winnaar van ‘The Battle’.
27 juli tot 4 augustus: Watersportweek: Zin in een actieve week watersporten? Tijdens de feestweek, gaan we een meerdaags evenement organiseren voor alle jeugd van Skuytevaert. Van maandag tot en met donderdag gaan we in groepen het water op om plezier te maken. Wat gaan we doen? Golfsurfen, Stand upPaddling (suppen), Bodyboarden, Zeilen, Bootvissen, Banaan varen, Powerkiten, Raften, Toertocht.
29 en 13 juni Jeugdzeilkampioenschappen: In het weekend van 29 en 30 juni hebben drie wedstrijdteams meegedaan met de jeugdzeilkampioenshappen in Noordwijk. Er wer gevaren in drie kalssen: F16, C3 klasse (Hobie, Nacra, SL16) en de Dragoon klasse. Onze wedstrijdteams kwamen uit in de C3 klasse.
1 juni: Start jeugdzeilen seizoen 2013

SEIZOEN 2012

DDC_Poster13 en 14 oktober: Dutch Dragoon Cup 2012 in Veere: De Dutch Dragoon Cup is vooral een leerzaam en leuk weekend, geschikt voor zowel beginnende als ervaren zeilers. De zeilers worden getraind terwijl ze wedstrijden (leren) varen. Tussen de wedstrijden door wordt ruime tijd genomen om te evalueren. Tegelijkertijd hebben de wedstrijden wel een klassement en er worden prijzen uitgereikt voor zowel de Dragoon klasse als de C3 klasse (Hobie 16, Hobie Max, SL16, Nacra 500 etc). Voor de wedstrijden gelden de normale wedstrijdregels.
9 en 10 september: Bries Open
20120801zandmotor1 augustus: Toertocht naar de zandmotor Terheide: Vandaag een fantastisch dagtocht naar de zandplaat bij Kijkduin. Zover was ik nog niet geweest en dat geldt voor meerdere. Ik moet zeggen dat iedereen keurig heeft gezeild en ook elkaar in de gaten heeft gehouden. In ieder geval voor herhaling vatbaar.
Sar12 - Foto Rinus Noort - 112 Bollenstreek30 juni: Reddingsdemonstratie: Vandaag is ook het SAR (Search And Rescue) evenement van de KNRM op strand. Omdat er redelijk veel wind stond was het verstandiger om op elke boot een ervaren instructeur te zetten, daarom ging ik met Jaap op de rescueboot.  We zagen een donkere, dreigende lucht aankomen vanaf Scheveningen, dus stuurden we de meeste boten naar de kant, behalve Henri, hij wilde nog één rakje varen met Jacob, hij had in het begin problemen met een andere boot en moest daarom terug naar de kant. We hielden een oogje in het zeil en wilde bijna terug naar de kant gaan totdat er een grote golf aankwam en de punten van de zeilboot doken het water in… boot op z´n kant. En dat niet alleen, de ene drijver lag wel erg diep in het water.
Kze201223 en 24 juni: Kustzeilevenement: Dit jaar zijn we in de middaggroep begonnen met 12 aspirant jeugdwedstrijdzeilers. De jeugdzeilers gaan in verschillende samenstelling (afhankelijk van weer en beschikbaarheid) meedoen aan de competitie van Skutytevaert. In het weekend van 23 en 24 juni 2012 gaan we met vier teams richting Noordwijk om deel te nemen aan het KustZeilEvenement. ZV Noordwijk heeft veel gedaan om de jeugd het naar de zin te maken. Zo gaan we vrijdagavond een clinic bijwonen van een bekend zeiler en is er op zondagochtend een ontbijt georganiseerd.

LogoTeamSkuytevaertZtekst

LipDub Jeugdzeilen 2011

LipDub Jeugdzeilen 2011