Dagtocht Volvo Ocean Race

VideoTeamSkuytevaert
Klik hier voor het videoverslag
Op zaterdag 20 juni 2015 met 9 catamarans en 20 jeugdzeilers naar het vertrek van de Volvo Ocean Race. Een schitterende ervaring voor wie door de massa van pleziervaartuigen ook nog een glimp heeft opgevangen van de deelnemers van de VOR.

Om 9 uur in de ochtend begonnen met de voorbereidingen. We hadden als alternatief bij slecht weer de fiets te pakken richting Scheveningen, maar al snel is besloten deze lekker te laten staan. Weer was optimaal met windkracht 3 tot 4 met hoge bewolking zodat het zonnetje lichtjes doorkwam.

Na alle catamarans getuigd, indeling gemaakt, op weg naar Scheveningen. Jaap en Babet, samen op de inter 20, hebben al snel weer een pitstop gemaakt bij Skuytevaert om de inter 20 te wisselen voor een Nacra 500. De rest van de groep al onderweg naar de pier.

Afspraak was om bij Scheveningen aan land te gaan en de bbq aan te steken. Eenmaal geariveerd bij de pier was het zo druk en leek het er op dat er iets stond te gebeuren. We zijn maar op zee gebleven om te genieten van het onwaarschijnlijk aantal boten wat daar rond voer. Op iedere catamaran was een begeleider om verantwoord de weg te vinden in het veld. Waar menig boot beschikte over een hulpmotor ontbrak deze bij ons.

Ondertussen deelde de begeleidingsboot stroopwafels en broodjes uit aan alle jeugdzeilers die ze nog konden vinden in de massa. Ook zij wisten niet meer waar iedereen was.

Aangekomen bij de pier ging iedereen zee op om buiten de massa boten het spektakel te aanschouwen…..behalve één Hobie 16…waarvan wij dachten dat deze onder de pier langs het strand zo de haven wilde invaren. Gelukkig hebben de Co gesommeerd weer terug te varen.

We hebben onze ogen uitgekeken naar alles wat daar op het water te vinden was. Alle soorten boten zijn de revue gepasseerd. Enkele van ons hebben zelfs de deelnemers van de VOR gezien terwijl andere denken dat ze deze door het woud van boten gezien hebben.

Na tweeënhalf uur op het water was het de bedoeling nog even bij Scheveningen op bezoek te gaan. Door de begeleiding is toen maar besloten om direct terug te gaan naar Skuytevaert. Alle zeilers hebben zo’n 4 tot 5 uur op het water gezeten zonder zich ook maar een moment te vervelen.

Aan het einde van de middag de boten afgetuigd en uiteindelijk ook nog de BBQ aangestoken. Menig jeugdzeilers was al moe en voldaan naar huis gegaan en hebben dus de lunch gemist.

Het was een fantastische dag.

Jeugdzeilen Skuytevaert.