11 juni 2011 Shirts, Trapeze hangen en plons ….

Zaterdag 11 juni 2011 Vorig jaar liepen we nog in het groene zeer opvallende shirt maar dit jaar gaan we naar aqua blauw. Afgelopen zaterdag zijn samen met de nieuwe roeren voor de Nacra 500 ook de T-shirts aangekomen. Met dank aan Nacra, Swart, Zwaan en Eval zijn er weer nieuwe shirts voor de jeugdzeilers en het team. Nog niet alle jeugdzeilers hebben het shirt ontvangen maar die ligt voor je klaar. Laten we proberen het shirt iedere zatetrdag te dragen.

Wat heeft dit nu te maken met ‘Trapeze hangen en plons’. Niets maar lees meer voor het verslag van Dirk uit de middaggroep.

Van onze verslaggever Dirk

Voor de middaggroep was dit de eerste keer zeilen dit seizoen, de week daarvoor was dat niet mogelijk wegens een gebrek aan boten.
Ik zat in de groep met Cors, en Arie onze begeleider. Het zeilen ging lekker alleen lag Cors er voor dood bij, dat bijna resulteerde in het omslaan van de boot. De neus van de drijver besloot om voor duikboot te spelen, en nam de rest van de boot mee.
Nadat we Cors afgezet hadden, ging ik nog even zee op met Arie. We waren natuurlijk met ze tweeën lichter dan met z’n drieën en Arie moest dus gaan hangen. <flashback; Voordat we gingen zeilen, werd de techniek van het trapeze hangen nog een keer doorgenomen door de jeugdzeilers, maar NIET door de begeleiders.>  Toen Arie probeerde in de trapeze te komen, kwam hij daar niet maar op een plek ietsje onder het wateroppervlak. Waardoor ik alleen achterbleef op de boot, gelukkig was de moterboot in de buurt en werd Arie opgepikt. Toen Arie weer eenmaal op de boot zat zeilden we nog evendoor (zonder problemen), en sloten we deze eerste zeildag goed af.

Dirk.