11 juni 2011 Regen, zon, regen, zon ….

Zaterdag 11 juni 2011 Was er vorige week zaterdag een uitdaging om de wind te trotseren, vandaag een uitdaging om tussen de regenbuien door te zeilen. De wind was variabel van 2 tot 5 en afhankelijk van een naderende bui. Pas in de middag rond een uur of twee klaarde het weer op en heeft iedereen fantastisch kunnen zeilen. De kou zorgde er nog voor dat we allemaal wat eerder naar de kant gingen en jeugdzeilers op de kant even gingen opwarmen. Na wat schadegevalletjes van vorige week is de gehele vloot weer operationeel. Met dank aan alle teamleden die boren, popen, vijlen tot een ware kunst hebben verheven. Verbaast mij altijd het gereedschap wat voorhanden is.

Klik op meer voor het verslag van Babet en Gijs en de video van Jaap zelf.

Van onze verslaggeefster Babet

Je zou denken dat de mensen van het weerbericht gelijk hebben, maar dat was afgelopen zaterdag wel anders! Ze hadden ’s ochtends mooi weer voorspeld en dat zou ’s middags gaan veranderen, maar in plaats daarvan, was het ’s ochtends behoorlijk nat en ’s middags lekker droog met een zonnetje. Maar ja, niks aan te doen toch?! Bij strand aangekomen was het één grote chaos, de Kippenloop was vandaag! Dan maar ‘’gezellig’’ met de andere wandelaars richting Skuytevaert lopen. Daar gekomen was ik uiteraard de eerste jeugdzeiler. Een voor een kwamen daarna de andere (zwaar vermoeide) jeugdzeilers en instructeurs binnen. Na een lange discussie onderling besloot Bram om eerst maar twee catamarans op te tuigen om te kijken was het weer deed. Met z’n allen hebben we de boten naar de waterkant gebracht om ze vervolgens op te tuigen, geen lang karwei als je goed samenwerkt. Aan het eind stonden er (dacht ik) vier catamarans opgetuigd. Daarna  konden we onze wetsuits gaan aantrekken en werd ons verteld dat als het opklaarde we de zee op zouden gaan en als het weer ging regenen we weer terug zouden gaan. Nou weet ik niet of Henri dit ook had begrepen want hij ging samen met twee jeugdzeilers de zee op, op zee kregen ze een lekker verfrissende regenbui over zich heen. Maar ja, nat word je toch als je gaat zeilen, niet?! Samen met Sanne, Larissa en Ingeborg hebben we nog even gezwommen totdat we door Bram werden geroepen, Ingeborg en ik mochten samen met Bram de zee op. We hebben niet zo lang gezeild, door de regen werd het koud en was het niet meer lekker, de wind was ook niet heel krachtig. Om en om hebben we even gestuurd en hebben we de fok bediend. Eenmaal terug op het strand hadden we het alle drie nog erg koud dus hebben we ons eerst even opgewarmd en daarna ging de middaggroep aan de slag. Hierbij besloot ik om ook maar naar huis te gaan.
Groetjes, Babet

Van onze verslaggever Gijs

Toen ik op strand aankwam was het niet echt lekker weer en we zouden waarschijnlijk niet gaan zeilen, maar gelukkig sloeg het weer om en gingen we toch. Boten optuigen dus, na wat mensen van de kippenloop om ver te hebben gereden lagen ze dan eindelijk klaar. Na het omkleden moesten Henry, Bart en ik even gaan ‘testen’ of het te doen was. Toen we op het water waren ging het hard regenen en waaien, na een tijdje zijn we op de kant halverwege wassenaar geland omdat we te ver in de branding zaten om nog overstag te gaan. Toen we weer terug waren was het weer wat opgeklaard en gingen meer boten het water op. Na met Henry en Bart gezeild te hebben ging ik samen met Joep en Hans waarvan na een tijdje alleen Hans en ik van overbleven. Het was een leuke dag met veel gezeil.

Gijs Dubbeldam

Video Jeugdzeilen 11 juni 2011