‘Scharren meppen’ – Krijgsmannen pakken winst

Katwijk– Watersportvereniging Skuytevaert heeft de eerste viswedstrijd van de competitie gevist. Er werd met 8 boten maar liefst 136 kilo gevangen. De wedstrijd op vlakke grond werd voor Scheveningen/Kijkduin gehouden omdat de vangsten voor de Katwijkse kust tegenvielen. Het waren Krijgsman senior en junior die met een welverdiende eerste prijs naar huis gingen gevolgd door Jan en Esther Klinkenberg en Cees Vijfvinkel en Luciënne de Mooij.

De weergoden waren de vissers van Skuytevaert wel zeer goed gezind. Onder een stralende zon werd voor Scheveningen/Kijkduin de eerste wedstrijd van de bootviscompetitie gevist. De keuze om voor Scheveningen met 8 boten te gaan liggen was een goede zet van de voorzitter van de viscommissie, Cees Vijfvinkel. Samen met zijn vismaatje Luciënne de Mooij was hij een aantal dagen voor de wedstrijd gaan proefvissen. Helaas viel er voor de Katwijkse kust geen vis te bekennen dus besloot men uiteindelijk uit te wijken naar Scheveningen. Geen domme zet daar er ‘hoops’ werd gevangen. Arie Krijgsman junior takelde zich een weg naar de overwinning. Mede dankzij zij de zelf gemaakte tuigjes van zijn vader wisten zij, met 32 kilo vis, een voorsprong te behalen op de bemanning van de ‘Jannes’ die met 29 kilo en 750 gram de tweede prijs pakten. De bemanning van de Aurora wist met 22 kilo een derde plaats in de wacht te slepen. Na afloop van de wedstrijd werd de gevangen vis schoongemaakt. Een deel van de vis werd door Wim Guijt en Cees van Duyvenvoorde gebakken voor de leden van Skuytevaert. Al dat vissen maakt toch hongerig. 1 mei staat de tweede viswedstrijd van de bootviscompetitie gepland.

Deelnemende vissers

Winnende vissers