Katwijk Coastal 2023

Op zaterdag 9 september is Katwijk Coastal  voor de 3e keer georganiseerd.
Skuytevaert was gastheer en organiseerde samen met RV Rijnland en LR&ZV Die Leythe, op een geweldige zomerdag dit evenement vanaf het Katwijkse strand. Het was prachtig weer en nauwelijks wind dus helaas geen branding en golven. De zee leek op een meer en dat was voor sommige toch nog verraderlijk. Want er liep toch nog wel een aardige stroming. Er waren 27 ploegen van 5 personen. Dus het was een gezellige bedrijvigheid op strand met 135 roeiers. Mede dankzij vroege vogels Atie en Jannie en later Herman, zijn alle roeiers voorzien van koffie, verse muntthee en later een verfrissend drankje.

Er zijn 27 ploegen gestart in 3 heats. 11 ploegen bij de dames, 7 bij de heren en 9 bij de mix.
Bij de dames deed een Skuytevaertteam mee, ze hadden her zwaar, Ze zaten voor het eerst met deze 5 personen in 1 boot. En zijn bijna allemaal beginners. Er is een paar keer geoefend op de Qude Rijn (heen en weertjes van Societeit naar de jachthaven) en nu een serieuze afstand van ca 6 km. Het was geweldig om mee te doen, en er valt nog een hoop te trainen. Maar meedoen is belangrijker dan winnen is hun motto !

Bij de 3e heat is op verzoek van roeiers en na raadpleging van de aanwezige arts besloten de laatste heat iets in te korten omdat de zon toen op z’n hoogst stond en er geen zuchtje wind was wat verkoeling had kunnen brengen. De sfeer was geweldig en de roeiers hielpen elkaar met opvangen van de boten en de botenwissels en zo hoort het ook op een sportief evenement. In het Klaphuys kon via Track en Trace de wedstrijden op zee gevolgd worden en na afloop van de Endurance op de TV enkele winnende races van de wereldkampioenschappen.

Bij de eerste Beach Sprint van de jeugd brak er al een riem en is men vroegtijdig gestopt.
AVE had 2 skiffs en 2 Tweetjes meegenomen en met zo’n gladde zee was het heerlijk om deze boten voor het eerst eens uit te proberen. Na de wedstrijden was er gebakken vis voor alle deelnemers, vrijwilligers en kamprechters. Wel verdiend en veel mensen bleven nog lang na om van het strand en de zee te genieten.

Volgens mij heeft iedereen genoten van deze topdag. Wat een kadootje zo in september.
Uitslagen en meer foto’s onder tabblad Katwijk Coastal archief