Skuyte-KIDS, wat een helden

Vrijdag, de laatste dag van de Watersportweek is het dan zover, de Skuyte-KIDS kunnen kennis maken met een aantal onderdelen uit de watersportweek.

Vrijdagochtend verzamelen bij de grote tent om wetsuits te passen en in een kring van 22 Skuyte-KIDS kennis te maken met elkaar door een balspel.

Het weer is optimaal en we konden niet wachten om te beginnen met de watersport activiteiten, maar eerst het vlaggenspel. Met onze olympische vlag mochten we meedoen met de Skuyte-KIDS. Verrassend lang bleef onze vlag staan, misschien ook omdat de vlag ietsje kleiner was als de andere vlaggen (foutje in de bestelling).

Terwijl onze vlag fier aan het wapperen is beginnen we met ons eerste onderdeel.

Kanoën

Omdat we hier met Skuyte-KIDS te maken hebben zijn de spelregels van het kanoën iets anders. We passen namelijk best met twee of drie Skuyte-KIDS op een kano. Peddels hebben we niet nodig want we hebben begeleiders die ons door de branding duwen en daarna achter de kano blijven hangen om veilig weer aan de kant te komen (pffff). Er zijn altijd (meestal papa’s) die de kano een extra duwtje geven en deze dan loslaten. Gaat altijd mis en kano kantelt😢.

Surfen

Na 15 minuten pauze en een beetje bijkomen gaan we surfen. Prachtige golven en precies op maat voor de Skuyte-KIDS. De begeleiding kon assisteren daar waar nodig, maar het liefst zelfstandig naar de kant. Lucas had belooft dat wie een dansje kon doen op de surfplank een tosti kreeg. Nu hebben zo’n beetje alle Skuyte-KIDS op de surfplank gestaan en een aantal inderdaad een dansje opgevoerd.

Dat betekende dus 22 tosti’s tijdens de welverdiende pauze.

Bodyboarden

Naast het surfen kan je ook kiezen om te gaan bodyboarden. En als je echt een doorzetter bent kan je ook gewoon surfen en bodyboarden.

Raften

Na ongeveer drie kwartier pauze gaan we raften. Ook hier niet door branding peddelen en op een golf terug, maar de begeleiding die de raft door de golven trekt (pfffff) en vervolgens op de terugweg aan de raft blijft hangen zodat deze niet omgaat. Hoop gegil en spanning in de raft. Het is namelijk heel druk in een raft met 11 Skuyte-KIDS.

Megasub

We hebben weer even 15 minuutjes pauze om iets te gaan drinken voordat het laatste onderdeel begint. De megasub, de naam zegt het al, een hele grote sub. De vraag is, of hier alle Skuyte-KIDS op passen, en het antwoord is JA. We hadden eigenlijk twee megasub tot onze beschikking, maar één is gebruikt als taxi naar het banaan varen. Ook hier speelt de begeleiding (pffff) een belangrijke rol in het plezier van de Skuyte-KIDS. De megasub in de golven houden, af en toe een Skuyte-KID van de megasub afduwen.

We zijn nu volledig door de tijd heen en sommige Skuyte-KIDS begonnen lichtelijk te rillen van de kou wat toch echt een teken is dat we moesten gaan afsluiten.

Eén ding is zeker dat als je de foto’s ziet de Skuyte-KIDS een hele leuke dag hebben gehad en moe maar voldaan naar huis zullen gaan. Ook een beetje bang dat de begeleiding moe maar voldaan (pffff) naar deze dag terug kijkt.

Ik wil alle Skuyte-KIDS bedanken voor deze leuke dag en ook (ex)jeugdzeilers die naast de ouders de Skuyte-KIDS een leuke dag hebben bezorgd.

Tot volgend jaar (behalve voor de Skuyte-KIDS die dan 10 zijn geworden en mogen meedoen aan de Watersportweek 2024)

Team watersportweek