Za 25 Maart – Spelletjesavond in de Soos!!

Nu hoor ik je denken zeker pim, pam, pet of  mens erger je niet!!!

Dat kan natuurlijk, maar de modernere spellen zijn zoveel leuker dan vroeger. Daarom is er op 25 maart een mix van klassieke en moderne spellen. Lijkt het je leuk om te ontdekken hoe leuk een avondje spellen kan zijn?

Er zijn 5 tafels gereserveerd voor onderstaande spellen. Bij binnenkomst schrijf je je in voor 1 van deze tafels.

Dit zijn zeer leuke en aparte spellen die de meeste mensen niet kennen.

(Met uitleg en begeleiding)

  • Kwakzalvers            4 personen   (45 minuten)
  • Codenames             4 personen   (30 minuten)
  • Pandemic                 4 personen   (45 minuten)
  • Dixit                          4 personen   (60 minuten)
  • Ticket to Ride          4 personen (60 minuten)

Er zijn ook tafels beschikbaar om vrij een spel naar keuze aan te spelen.

Greep aanbod spellen:

Rummikub, Mens erger je niet, Keezen, Stratego, Schaken, Kolonisten van Catan, Uno, Skibo,

Katwijks Straten Spel, Cluedo, Carcassonne, Clever, Koehandel, The mind en nog veel meer. Of breng je Eigen Spel mee!

Let op! Maximaal 40 deelnemers.Vol is vol.

Inloop vanaf 19.30. We starten om 20.00!

Welk spel lijkt jou het leukst?

 Kwakzalvers

Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraad buidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen en een kleinere portie te koken om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraad buidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank wellicht nog beter wordt en meer punten oplevert.

Codenames (2 teams van 2 personen)

In Codenames liggen vijfentwintig spionnen op tafel. Eén speler van elk team weet welke bij zijn team horen. Lukt het hem aanwijzingen te geven van één woord, opdat zijn team de juiste aanwijzen en zij als eerste contact maken met al hun spionnen?

Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere woorden op tafel. Zijn teamgenoten proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen. En natuurlijk wil iedereen wil uit de buurt van de huurmoordenaar blijven.

Pandemic (coöperatief spel)

Strijd tegen ziektes die de wereld bedreigen! In Pandemic zijn er verschillende zeer gevaarlijke ziektes uitgebroken over de hele wereld. Je bent lid van een elite team ziektebestrijders wiens missie het is om de ziektes op hotspots te behandelen en onderzoek te doen naar genezingen tegen deze enge ziektes voordat de situatie uit de hand loopt. Heb jij de juiste motivatie en eigenschappen om de mensheid te redden?

Dixit

De spelers zijn om de beurt de ‘verteller’ en kiezen een van de mysterieuze kaarten uit hun hand. De verteller geeft een hint over zijn kaart in de vorm van een woord, zin, gebaar of geluid. Alles is toegestaan. De andere spelers kiezen een kaart uit hun hand die bij de omschrijving past. Welke kaart is nu van de verteller? Welke kaart hoort bij de oorspronkelijke omschrijving? Probeer je in te leven in je medespelers, hoe interpreteren zij de afbeelding? Probeer de kaart van de verteller te ontdekken, laat je niet misleiden door de kaarten van de andere spelers, maar zorg dat zij wel op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de winnaar van Dixit worden!

Ticket to Ride

In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar.

Dit populaire bordspel is een makkelijk aan te leren spel met diverse onvoorziene plotwendingen, zodat de uiteindelijke winnaar tot op het laatst onbekend blijft. Spanning en plezier voor het hele gezin.