Afmetingen kisten op het strand

Het strandseizoen nadert! Op 12 april gaan de containers naar strand en vanaf zaterdag 15 april kunnen we weer onze vertrouwde plek op het strand opzoeken. Traditiegetrouw zijn er dan twee weken om de kist op de eigen plek op het strand te zetten.

In de Algemene Ledenvergadering in december is een voorstel in stemming gebracht en aangenomen over de afmetingen van de kisten. De achtergrond van dit voorstel is dat dat sommige kisten te groot en opvallend worden. Als vereniging willen we hier grenzen aan stellen.

Bij het plaatsen van de kisten op het strand houden we rekening met het volgende:   

  • De maximale hoogte van de kist is 2,00 meter, vanaf de grond gemeten (strand tot bovenblad kist)
  • De maximale inhoud van de kist is 2,0 kubieke meter. Dit betekent bijvoorbeeld dat een kist van 2,5 meter breed, 0,8 meter diep en 1,0 meter hoog is toegestaan. Een kist van 2,5 meter breed, 0,6 meter diep en 1,5 meter hoog is te groot.

Bovenstaande geldt ook voor kisten die niet op het zand maar op palen staan. Voorbeeld: als een kist 50 centimeter boven de grond staat, dan mag de kist zelf niet hoger zijn dan 1,50 meter. Op die manier is de afstand van strand tot het bovenblad van de kist maximaal 2,00 meter.  

Daarnaast staan de kisten in de strandvakken haaks op de zee en de kisten tegen het duin parallel aan het duin. Verder: maximaal één kist per individueel lid of gezin. Als twee gezinnen op één plek zitten, dan kunnen zij dus twee kisten plaatsen. 

Verder is beslist dat (wind)schermen niet hoger zijn dan 2,00 meter.

Alvast bedankt voor ieders medewerking!