Tocht naar Wassenaar

Door alle vakanties hebben we de ochtend- en middaggroep samengevoegd. Dit betekent dat we ook een tochtje kunnen organiseren. Afgelopen zaterdag een aflandig windje, ongeveer 4 bft. Aan de wind naar Wassenaar, en voor de wind terug.

Op de kant leek het een rustig briesje, maar eenmaal op zee was het een dikke windkracht 4. Iedereen riching Wassenaar, maar door de harde wind werden de onderlinge afstanden te groot en hebben we toch besloten niet bij Wassenaar aan te meren, maar weer rustig naar Skuytevaert te varen.

Een aantal hadden de bestemming wel bereikt, maar mochten ook weer terug naar Skuytevaert. Voor ‘zwaar’ weer zeilen, weer een goede oefening.

Ook zijn er een paar catamarans ‘niet express’ omgeslagen en konden we de eerdere oefening dit jaar in de praktijk brengen.

Maarten heeft aan de kant wat foto’s gemaakt die we graag met jullie willen delen.

https://photos.app.goo.gl/Sv3RkUxiLyemc9vs7