2009 memory lane

We zien bij het jeugdzeilen de deelnemers aantallen groeien. Ook gaan jeugdzeilers afscheid nemen omdat ze ouder zijn dan 21. Hieronder zie je nu de groep jeugdzeilers uit 2009.

Ochtendgroep uit 2009
Middaggroep uit 2009

Meevaren op de resque boot

Met veel jeugdzeilers en een beperkt aantal catamarans is de kans aanwezig dat je af en toe met de resqueboot meegaat om op zee te wisselen. Dit gebeurt alleen bij rustig weer als het veilig is om over te stappen.

Laserwedstrijden

Veel van de jeugdzeilers zijn in 2009 in het bezit van een Laser. Ons leek het toen leuk om voor die jeugdzeilers een wedstrijd te organiseren. Dit zijn de deelnemers van de Laserwedstrijd in 2009.

De westrijden waren spannend, maar werden afgsloten door met de laser moedwillig om te slaan. Voor sommige licht gewichten een hele klus om de Laser weer overeind te krijgen.

Rondje???

Omslaan met de Laser

Deze Laser ging als enige zelfstandig weer recht.
Deze niet…
En ook deze niet…

MIST

Sommige dagtochten blijven je bij. In alle jaren bij het jeugdzeilen was dit wel een moment dat ik niet zo snel zal vergeten. Het jaar, dat vergeet je, maar wat er die dag gebeurde… Met prachtig weer zijn we aan een dagtocht begonnen richting Wassenaar. Zonder aanleiding was er opeens zeer dichte mist en konden we elkaar, maar ook de kant niet meer zien. Omdat dit een dagtocht was en er ervaren zeilers mee varen op elke boot was het spannend, maar nog geen paniek. UIteindelijk zijn we allemaal op de kant terecht gekomen, en nog geen eens zover uit elkaar.

Catamarans eindelijk op de kant
Dan maar zwemmen in de mist en wachten…

Heel veel dagtochten

Het jaar 2009 was het jaar van de dagtochten. We hebben er dat jaar vier gedaan waarbij uiteraard een dagtocht tijdens de feestweek.

Het ‘prachtige’ Noordwijk
Strak in de trapeze
En dan gaat het mis.
En dat is waarom een resque boot meegaat tijdens de dagtocht.

Accordeon

Nu is dit niet het instrument wat vaak wordt bespeeld als je kijkt naar de jeugd. Voor onze deelname aan Skuytevaert Got Talent hadden we Co gevraagd om ons met de accordeon te begeleiden. Niet wetende dat we ook een jeugdzeiler in ons midden had, die dit instrument kon bespelen. Kort oefenen en s’avonds de jeugdzeilers begeleiden in de tent.

Generale repetitie
De uitvoering.

Bijzondere foto’s

Touwtrekken in de feestweek

En als afsluiting