En we noemen hem Max

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Een fantastische dag waarbij de ochtendgroep met wat weinig wind en veel stroming geprobeerd hebben een wedstrijd te varen, en de middaggroep met een beaufourtje 3 tot 4 vijf wedstrijden hebben gevaren.

WP_20150711_019_BEWDe grootste verrassing was echter op het strand. Afgelopen week was de ‘nieuwe’ catamaran gearriveerd voor de jeugd van 15 tot en met 18 jaar. Dit is een Hobie Max die deze ochtend door Jaap in Noordwijk in elkaar is gezet en aan het begin van de middag op het strand arriveerde.

WP_20150711_017_BEWHet afgelopen winter seizoen hebben we in Noordwijk twee Hobie 16 opgeknapt. Deze zagen er weer uit als nieuw. Toen bleek dat er interesse was voor deze Hobie 16 zijn we gaan rekenen en hebben we er één verkocht. Doordat wij de afgelopen jaren sponsorgeld opzij hadden gezet konden we nu in overleg met Hobie Nederland en Hobie Europe voor een goede prijs een demo Hobie Max aanschaffen. Deze Hobie Max is de vervanging voor de Nacra 500 die de laatste jaren zeer intensief zijn gebruikt.

We hebben gekozen voor de Hobie Max omdat deze catamaran uitermate geschikt is voor jeugdzeilen. Een degelijke catamaran waarbij je als jeugdzeiler alle facetten van het catamaranzeilen kan uitoefenen, maar ook geschikt om met instructeur te varen. We missen nog de spinaker op de boot, maar daar zijn we nu druk voor aan het sparen. Mocht er interesse zijn om mee te helpen het laatste onderdeel van deze Hobie Max te sponsoren kan je altijd contact opnemen met jeugdzeilen@live.nl.

Wij hopen dat de jeugdzeilers met deze Hobie Max weer een mooie uitdaging zien, we gaan deze Hobie Max uiteraard inzetten voor het jeugdzeilen, maar ook voor alle evenementen die dit jaar nog gaan komen.