Toertocht wordt een spelletje

20140809 TouwtrekkenVandaag stond de toertocht voor Skuytevaert op het programma. Omdat er niet veel animo voor was om zee op te gaan en zat de toertocht er vandaag dus niet in en gaan we voor alternatief. Dit jaar veel zeildagen gehad dus nog genoeg ideeën voor wat spellen.

We verdeelden de 18 jeugdzeilers in drie groepen en het eerste spel was het raden van boot namen. Anders als vroeger moet je echt zoeken naar boten die een naam hebben. De volgende omschrijvingen kregen de jeugdzeilers mee om er een foto van te maken, het type boot op te schrijven en aan te geven waar deze ongeveer lag.

1. Dom is hij nooit geweest.2010809 Bootnamen
2. Vriendje van Sjimmie.
3. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, ik zie…
4. Maat 47.
5. Onder de blauwe maan.
6. Koningin van Engeland.
7. Zanger van de Police.
8. Onderzoeker.

Vooral vraag drie gaf de meeste problemen terwijl deze boot het meest dichtbij lag. Na wat commentaar als ‘Hoe moet ik nu weten wie de zanger van de Police is, ik ben pas 12’ en ‘Wie is nu Sjimmi, is ie lid van Skuytevaert en zit ie op jeugdzeilen’ zijn de meeste omschrijvingen goed geraden.

IMGA0629Vervolgens was het altijd populaire touwtrekken onderdeel van het programma. In vier groepen tegen elkaar en al moeite doen om het zware touw te tillen.

Als laatste onderdeel voor de lunch deden we vlaggenroof. Babet die net een week jeugdkamp achter de rug had kende de spelregels en begeleide de vlaggenroof. Twee teams tegen elkaar met Skuytevaert als speelgebied. Ook hier was een duidelijke winnaar en was het spel voor de toeschouwers nauwelijks te volgen.

In verschillende groepen steeds gespeeld, en wie zich een winnaar voelt kan bij pa en ma bonnen halen. Hopelijk maandag tijdens de watersportweek betere omstandigheden, hoewel je vandaag goed kon raften…

Tot maandag.