Lasergames 8 Sept 2012

Afgelopen zaterdag 8 september stonden er weer twee wedstrijden voor de Lasergames op de agenda. Tijdens misschien wel het laatste zomerse weekend van dit strandseizoen zijn twee mooie potjes verzeild waar het voornamelijk zaak was goed met de aanwezige stroming om te gaan. 8 Lasers verschenen aan de start.

 

Baan 6 voor de eerste wedstrijd, lus –driehoek -lus. Een heel licht windje 2 Bft. uit NW-richting en een flinke zuidstroom zorgden voor hele tricky zeilomstandigheden. Het veld splitste zich al snel in tweeën na de start, met een aantal bootjes onder de kant en een aantal gingen op zoek naar wind in zee. Het groepje dat voor zee koos kwam als eerste boven, met Dirk de Best  als eerste rond de A-boei, gevolgd doorPieter van der Plasen Louis van der Jagt. Na een korte wisseling wist Dirk zijn voorsprong de eerste downwind uit te breiden en gaf deze niet meer weg.

 

Een winddraaiing zorgde ervoor dat de startboot aan de slag moest tussen de twee wedstrijden, en dit resulteerde wel in een hele mooie baan voor race nr. 2 van de dag. Twee driehoeken, met een iets minder lichte 2 Bft. uit meer noordelijk richting. Na de start koos iedereen er vrijwel meteen voor om onder de kant te klappen en stroomvoordeel onder de kant te gaan halen, de druk was ook absoluut op rechts te zoeken dus 2 keer kassa!Marcel Bakkerrond met een kleine voorsprong opPieter van der Plasde A-boei, gevolgd door Dirk de Best. In het eerste stuk wisselen de eerste twee van positie en weten het gat met de rest van het veld groter te maken.

 

Uitslagen:

 

Zeilnr. Race1

Race 2

9883Pieter v.d. Plas

2

1

164920Dirk de Best

1

3

167567Marcel Bakker

3

2

604711-Louis v.d. Jagt

4

4

145859Fred v.d. Horst

5

6

179398Arjan v. Duyvenbode

6

5

geenFrits Krommenhoek

7

7

8Dirk Minnee

DNS

8

 

Een aantal foto’s zijn te vinden op:

https://picasaweb.google.com/117874808703905467462/SkuytevaertLasergames8Sept2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKPeuKnW4t7kkwE&feat=directlink