Jeugd-wedstrijd-zeilers op Pinksterweekend

Weersverwachting optimaal dus deelnemers van het jeugdzeilen bij het Pinksterweekend. Dirk en Ivan die zich weer als team wilde presenteren kregen direct te horen dat ze niet met elkaar gingen zeilen, maar tegen elkaar op twee Nacra 500 catamarans. Twee teams dit keer: Dirk / Daniel en Ivan / Roos. Tien uur verzamelen op het strand voor het tuigen en trimmen. Op tijd het water op om je goed voor te bereiden voor de start. Eerste wat je opvalt is dat er weinig actie is op zee. Eind van de startlijn vandaan beginnen we ons op de kant toch wat zorgen te maken. Gaan ze het nog wel redden. Eén Nacra begon zich te bewegen naar de startlijn en de ander bleef maar op dezelfde plaats. Eén net op tijd bij de start en de ander moest nog wakker worden leek het wel. Enkele minuten later was ook de tweede de startlijn gepasseerd. Door een wat ongewone manoeuvre van Ivan en Roos die onder de kant bleven gebeurde het meest onwaarschijnlijke. Het hele veld Inter 18 catamarans kwam in een windstilte terecht, terwijl Ivan en Roos snelheid bleven houden langs de kant. Jammer dat ze te vroeg overstag gingen want wat zou het mooi zijn als ze voor de Inter 18 de boei zouden ronden.


Inmiddels waren Dirk en Daniel ook onderdeel geworden van het wijdstrijdveld. Het werd een inhaalrace waarbij er niet heel veel werd ingehaald. Door ook nog een kapotte fokkenschoot die op zee gemaakt moest worden werd de achterstand alleen nog maar groter. Ivan en Roos kwamen bij de eerste binnen en nog geen spoor van Dirk en Daniel. Zij zaten nog ver op zee. Contact gezocht met de startboot en de jongens naar de kant laten komen. Dirk en Daniel kwamen naar de kant toen het hele veld voor de tweede start weer zee op ging. Ze legde uit wat er was gebeurt en wilde hoe dan ook de eerste wedstrijd uitzeilen. Met de vraag of ze gelijk om wilde draaien om de tweede wedstrijd mee te doen was er geen twijfel. Zal wel zoiets zijn als eerherstel. Beide gingen weer zee op en startte een stuk beter als de vorige keer. Nu het verwijt dat er een algemene terugroep was en dat ze de eerste start zo mooi lagen. Beide de wedstrijd keurig uitgezeild en we konden eindelijk gaan opruimen na een lange dag zeilen.

Op tweede pinksterdag hadden we ons verheugd. Mooie wedstrijden gisteren, wat opbouwende kritiek en aanwijzingen, we zijn er klaar voor. Op strand kwamen we al vrij snel tot de ontdekking dat de zee niet meer zichtbaar was. Een zeevlam noemen ze dat. Zoveel mist dat de wedstrijd werd uitgesteld. Uiteindelijk is de wedstrijd niet meer doorgegaan en konden we dit keer wel op tijd thuis zijn.