Wedstrijdseizoen beide wedstrijdteams gestart

Op 6 april is het wedstrijdseizoen voor de beide wedstrijdteams gestart!

We starten rustig met een race van 11,4km in Weesp: Vechten op de Vecht.
De teams zijn al een tijdje bezig met de trainingen. De heren sinds begin februari, zij bereiden zich ook voor op de koningsrace Harlingen Terschelling.
De Katowice ligt sinds begin maart weer in het water en heeft een nieuwe sleepwaarde gekregen. Deze is nodig om een eerlijke competitie te krijgen met verschillende sloepen.

Terug naar de wedstrijd. Wat was het een heerlijke dag, de zon scheen en de temperatuur liep lekker op. In de ochtend was het de beurt voor de vrouwen. We mochten als 7de starten. De start is gelijk spannend. Direct op volle vaart om na een paar slagen door een sluisje te gaan en daarna nog een brug. Dan een scherpe bocht naar rechts en dan zijn we op de vecht en kunnen we ons wedstrijdtempo oppakken. Ondanks dat dit de 1e keer is dat de dames samen roeien, er zijn nog niet veel trainingen geweest, wordt het wedstrijdtempo goed opgepakt. Hier en daar steekt de wind wat op maar deze hebben we op de terugweg in de rug. Na hard werken op het water met inhaalacties en ingehaald worden hebben de dames een mooie tijd van 1:35:54u neergezet en konden we genieten van het mooie weer en de herenrace bekijken.

’s Middags was het de beurt voor de mannen. De temperatuur was aardig opgelopen maar er is super hard geroeid! Onderweg nog wat opstakels gehad waardoor er zelfs een riem is gebroken maar dat mocht de pret niet drukken en eindigede op een mooie 4de plek in het klassement wat ons een overheerlijke chocoladepaashaas opleverde. Tijdens de race werden er verschillende sprintjes getrokken om boten in te halen. Dit is nodig omdat er een wedstrijdbaan aanwezig is en de Vecht niet op elke plaats even breed is. De gelegenheidsstuurman Kees loodste ons keurig netjes langs alle sloepen. Op de terugweg moesten we een stukje inhouden doordat er een langzame sloep voor ons voer en we niet konden inhalen. Gelijk het sein om de drinkpauze in te lassen. Na het wachten speren we de sloep voorbij en is kunnen we ons eigen tempo weer doorroeien tot aan de finish.

Het is weer heerlijk om op het water te zijn na de winterperiode. We hebben dan ook ontzettend veel zin in het roeiseizoen waarbij we op mooie wateren door heel Nederland mogen roeien.
Zo gaat het damesteam nog naar Zwolle en Urk en zien we de mannen nog op de Kaag , Zaandam (Zaanslag), Harlingen – Terschelling roeirace en waarschijnlijk in Urk of Zwolle.

De Katowice net na de start