Zeeroeien in 2023

Vanaf 1 mei a.s. is er weer de mogelijkheid om in een roeiboot de Noordzee op te gaan. De zeevier “Kaiman” ligt dan op het strand bij KWV Skuytevaert aan de Zuid-Boulevard in Katwijk aan Zee, klaar om de woelige baren van de zee op te gaan. Eenieder met enige roei- en stuurervaring kan dan gaan roeien op zee. Aangezien je moet beginnen (en eindigen) door de branding heen kan je wel nat worden. Sneldrogende kleding of een wetsuit is daarom wel aan te bevelen.

In de afgelopen jaren hebben we geconstateerd dat het omgaan met en roeien op zee enige ervaring vergt. Dit weerhoudt sommigen ervan om te gaan zeeroeien. Dat is jammer, want je mist dan een prachtige ervaring om op zee te roeien en wellicht zeehondjes te zien. Daarom hebben we iets veranderd in de organisatie van het zeeroeien.

Vrijwel elke week zal een ervaren lid van één van onze verenigingen aanwezig zijn om het te water laten van de boot en het roeien op zee te begeleiden. Deze leden zijn:

Kai Fischer (Rijnland)mail@fischerkai.net
Martin Langbroek (Rijnland)mlangy4@gmail.com
Jochem van der Malen (Die Leythe)jochemvdm@proton.me
Job Dresden  (Rijnland)job.dresden@gmail.com

                             .

In onderstaand schema is aangegeven, wanneer deze clinics gehouden zullen worden. In de weekends worden de clinics overdag gehouden; door de week in de avond.

DagDatumTijdstipWie
woensdag10 mei19.00-21.00Kai en Martin
donderdag18 mei19.00-21.00Jochem
zaterdag20 mei10.30-15.30Kai en Martin
woensdag31 mei19.00-21.00Martin
donderdag8 juni19.00-21.00Kai en Jochem
zondag18 juni09.30-14.30Kai
zondag25 juni09.30-14.30Kai en Job
donderdag29 juni19.00-21.00Kai en Job
woensdag5 juli19.00-21.00Kai en Job
zondag9 juli12.30-18.00Jochem
  • Van 14-30 juli zijn de boten afwezig i.v.m. een Waddentocht.
  • Voor augustus en september zal een nieuw schema gemaakt worden.

Er functioneert al een Sportsplanner Zeeroeien Kaiman. Wanneer je wilt deelnemen aan één of meer van deze clinics, moet je je opgeven bij Annet van der Helm (Die Leythe), Willem van Leeuwen (Skuytevaert: coastal@skuytevaert.nl ) of Job Dresden (Rijnland). Je wordt dan op de Sportsplanner geplaatst en kan je aangeven wanneer je wilt komen (door je op groen te zetten). Geef hierbij (via de memo-mogelijkheid) ook je telefoonnummer op. De weersomstandigheden kunnen immers zodanig zijn dat het roeien niet door kan gaan.

Wanneer de data je niet uitkomen en je met een groepje van 4 personen bent, kan je altijd contact met één van ons opnemen om te kijken of er een afspraak op een ander tijdstip gemaakt kan worden. Kai beschikt over een zeetwee die hij ook op het strand bij Skuytevaert zal leggen. Met hem kan dus zelfs een bilaterale afspraak gemaakt worden!

Kortom, er is geen enkele reden meer om niet (eens) te komen zeeroeien. We hopen jullie in grote getale op het strand te ontmoeten!

Kai, Martin, Jochem en Job