Vakindeling 2022

Hoewel het weer anders doet vermoeden, staat het strandseizoen voor de deur. Vanaf zaterdag 16 april kunnen we weer naar strand en onze vertrouwde plekken opzoeken. Skuytevaert groeit en om die reden is besloten dat we de vakken aan de Noordzijde van het strand uitbreiden. In elk vak komt er één plek bij aan de zeezijde kant. Om de verdeling van de plekken eerlijk en ordentelijk te laten verlopen, zijn een aantal spelregels bedacht. We sluiten aan bij de bekende “2-weken regel” , voor behoud van je plek op het strand. 

Hoe werkt het?

De leden die het afgelopen seizoen de eerste plek aan de zeezijde kant hadden zijn gevraagd of zij willen opschuiven naar de nieuwe plek aan de zeezijde kant of dat zij op hun oude plek blijven. Afhankelijk van hun keuze komt dan de tweede plek in het vak vrij (als deze leden doorschuiven naar de plek aan de zeezijde kant) of de eerste plek in het vak (als deze leden besluiten op hun oude plek te blijven).

Belangrijk is dat deze vrijgekomen plek niet meteen beschikbaar is voor leden.

Leden die op dit moment geen eigen plek hebben kunnen hun voorkeur voor de vrijgekomen plek tot en met 1 mei opgeven. Dit doen zij door hun lidnummer te noteren voor deze plek op de tekening van de vakindeling in het Waeckhuis. We houden hierbij een termijn van twee weken aan (van 16 april tot en met 1 mei). Het is niet mogelijk met één lidnummer op meerdere plekken op te geven, wel kunnen meerdere lidnummers hun voorkeur aangeven voor één plek. 

Op 2 mei verdelen we de plekken onder de leden naar opgegeven voorkeur. Er vindt een loting plaats als door meerdere lidnummers is ingetekend op één plek. Zodoende maakt iedereen een eerlijke kans op een nieuwe plek.

Voor alle duidelijkheid, het is niet toegestaan voor 2 mei de vrijgekomen plek in te nemen. Ook schuiven de leden die het afgelopen seizoen bijvoorbeeld op de derde plek in de rij zaten niet automatisch door. Zoals bekend, kunnen zij binnen twee weken, dus tot en met 1 mei hun plek innemen. 

Dit vind je misschien ook leuk...