Schipper van het jaar 2011: Kees van der Plas

Schipper van het Jaar 2011

Oud-voorzitter Kees van der Plas(m) nu Schipper van het Jaar 2011

 
Wie zou het dit jaar worden… Schipper van het Jaar? Dat was afgelopen zaterdag 19 november natuurlijk de ‘hamvraag’ op de jaarlijkse medewerkersavond in de Soos. 
 
Genoeg vrijwilligers die het verdienen om eens extra in het zonnetje gezet te worden voor hun niet aflatende inzet voor de vereniging. Maar als er iemand was die nu eindelijk wel eens aan de beurt was, dan was dat wel Skuytevaerts oud-voorzitter Kees van der Plas. “Wat! Is die dat niet al lang geweest dan?” Nee! Dus dat werd hoog tijd.
 
Secretaris in het bestuur van Skuytevaert, aankomend voorzitter en vervolgens daadwerkelijk voorzitter. Een functie die hij zo’n 10 jaar bekleedde.
 
In die tijd bracht hij o.a. de zware klus van de bouw van een nieuwe Soos tot een perfect einde en leidde hij de vereniging bij de organisatie van het Europees Kampioenschap Hobie in 2002 waarbij niemand minder dan Prins Willem Alexander te gast was. Eenmaal weer gewoon skuytevaertburger trad hij toe tot de startbootbemanning en sinds kort is hij ook voorzitter van de Jubileumcommissie die zich bezighoudt met het in 2013 te vieren 50-jarig jubileum van Skuytevaert.Opening Indisch Buffet
 
Wel verdiend dus! En na het, onder instemmend applaus, in ontvangst nemen van de bijbehorende bloemen (voor echtgenote Albertine), de trui, de duim en het ereplankje met zijn naam erop, openden Kees en Albertine het door Bram Houwaard en Jan en Carry Hoek verzorgde Indische buffet.
 
 
 
 
 
Als er ook een prijs werd uitgereikt voor het verzorgen van buffetten, dan hadden we hier wederom prijswinnaars gehad, want het zag er geweldig uit: zowel de gerechten als de aankleding van het geheel. Je waande je op een echte ‘food court’ in de buitenlucht ergens in een straatje in Jakarta. Complimenten daarvoor aan Bram, Carry en Jan, en felicitaties voor de nieuwe Schipper van Skuytevaert: Kees van der Plas!