Strandsuppletie voor Katwijk.

Een bericht en flyer welke we doorgestuurd kregen van Rijkswaterstaat.
Gelukkig, de zee is groot, we kunnen volop varen richting Wassenaar 🙂


Hierbij een flyer met betrekking tot de strandsuppletie op het zuidelijke strand van Katwijk die start op 27 mei en loopt tot eind juni. De suppletie loop vanaf het afwateringskanaal tot of tot en met Willy Zuid.

Tijdens de werkzaamheden zijn er een aantal zaken waar watersporters rekening mee moeten houden voor hun eigen veiligheid.

Ter hoogte van Paviljoen ’t Centrum komt er een stalen leiding aan land die 1300 meter de zee in loopt. De leiding wordt half mei aangevoerd en afgezonken op de zeebodem. In principe is het verboden de leiding te passeren, maar zoals de leiding komt te liggen op de bodem, zal het passeren met bijvoorbeeld een surfboard wel niet zo’n probleem zijn. Een schip koppelt een keer of 7 per etmaal aan op het eind van de leiding. Het schip en de omgeving van het einde van de leiding moet vermeden worden.

Het strand is over een lengte van 300 meter afgezet en verboden voor iedereen, zeker de waterlijn moet vermeden worden. Dit werkvak schuift dagelijks tientallen meters op als het werk vordert.U

Ik wens jullie een mooi seizoen en kom gerust een keer kijken tijdens de werkzaamheden!

Dit vind je misschien ook leuk...