Spare-rib wedstrijd, kadaverstaven en grillen

Dinsdag was het de hele dag wat fris maar om een uur of 5 kwam de zon door en ging de wind wat liggen. Gelukkig wel, het was gezellig druk, dus met z’n allen in de tent had proppen geworden.
De watersportweek kinderen kwamen moe en nat van ‘t water dus die kregen van Jaap heerlijke broodjes hamburgers en kadaverstaven.

De volwassenen waren al een aantal uur zenuwachtig, de spare ribs voor de wedstrijd moeten immers 19:00 uur ingeleverd worden bij de jury. Rondje over strand leerde dat iedereen zijn eigen geheime recept en methode had. Veel hebben de jurytafel gehaald, een aantal heb ik helaas niet meer terug gezien op de tafel. Wel gaar, niet verbranden…… is best nog een ding :-).

En dan de keuring, dat blijft natuurlijk lastig. Uiterlijk en garing zijn natuurlijk vaste richtlijnen, maar over smaak valt zeker te twisten.
Kijken, ruiken, proeven van zo’n 20 ingeleverde spare ribs valt niet mee.

Een aanmoedigingsprijs voor Martijn vd Bent.

De nummer 1 en 2 was reuze spannend. Uiteindelijk was het een tweede plaats voor Willem vd Plas en hebben Ivonne de Groot en Marieke vd Plas gewonnen.  Wat een ontlading 😀 😀 Goed gedaan dames.