30 juli 2011 Weer veel wind

Verslag van onze verslaggever Erik Kulk (Trailer Jeugdzeilen 30 juli 2011)

Zaterdag 30 juli om ongeveer 12.30 uur kwam ik naar skuytevaert om te gaan jeugdzeilen en ging gelijk mijn pak aantrekken. Ik ging samen met Jaco de zee op (ik zit vaak bij hem) en natuurlijk een instructeur. We moesten als eerste door de branding dat was echt gaaf, hele hogen golven kwamen op je af, ze waren echt groot voor mij. Je moest je echt goed vasthouden, anders viel je zo van de boot af. Toen we eenmaal door de branding waren konden we lekker zeilen, Jaco zat bij de fok en instructeur hanriqe zat aan het roer en ik zat in het midden. Na een tijdje werd het wel wat kouder maar dat maakte niet zo heel veel uit. Omdat er iets kapot aan de boot raakte, moesten we terug naar de kant, wel erg jammer want we hadden niet zo lang gezeild. Toen we terug naar het strand voeren door de branding ging alles goed er gebeurde gelukkig niets, ook geen hoge golven. We hadden wel geluk maar toen we eenmaal bij de kant waren gingen we gelijk de boot aftuigen en daarna onze spullen opruimen.
Het was een hele leuke middag.
Verslag van onze verslaggeefster Larissa Daams

Toen ik aankwam bij  Skuytevaert was iedereen er al. Natuurijk moesten we van Bram de boten naar beneden rijden en optuigen. Babet, Nelina, Sabine en ik gingen een Nacra optuigen. Daarna gingen we onze pakken aantrekken. Nelina was haar pak kwijt en moest een pak van de Skuyteveart aan. Na zes pakken passen, had ze eindelijk een pak dat paste.
Samen met Nelina en de vader van Ingeborg ging we zeilen op een Nacra. De branding was best sterk, maar de golven daarna waren veel hoger. Na een paar keer over stag gaan, gingen we best hard. Er kwam een hoge golf en Nelina riep : hij is van de boot gevallen!
De vader van Ingeborg was van de boot gevallen en had alleen nog de schoot vast. Hij klom weer aan boord en we zeilden weer verder. Kees en Jan voeren net naast ons en waren toevallig aan het filmen toen de vader van Ingeborg van de boot af viel.
Toen we weer terug waren aan de kant gingen we nog even zwemmen. Daarna omkleden en weer naar huis.

Dit vind je misschien ook leuk...