APK en grote onderhoudsbeurt

20141108KlussenBijHobie01Na een intensief jaar van zeilen met de jeugd krijgen de catamarans een APK’tje en worden kleine beschadigingen weggewerkt. Wanneer wij catamarans aangeboden krijgen worden deze ook helemaal nagelopen om verrassingen voor te zijn en de veiligheid te kunnen garanderen als wij met de jeugd gaan zeilen.

20141108KlussenBijHobie02Dit jaar zijn we in het bezit gekomen van een intensief gebruikte Hobie 16 die onderhanden wordt genomen. Dit is dan geen APK’tje meer, maar een grote onderhoudsbeurt. Eerst worden de drijvers onderhanden genomen. Met een speciaal goedje verandert de kleur van de Hobie van een geeltint naar sprankelend wit. De slijtlaag op deze Hobie was voorzien van 2 cm dik epoxi wat in zijn geheel wordt verwijdert om met glasmatten en polyester opnieuw aangebracht te worden. Ondertussen worden ook de roeren onderhanden genomen.

20141108KlussenBijHobie03Dit alles gebeurt iedere zaterdagochtend van 9 uur tot 13 uur bij Hobiecat waarbij wij keurig netjes bijhouden welke materialen wij gebruiken en het kost ons iedere week een appeltaart (voor bij de koffie). We krijgen hiervoor wel advies hoe de reparaties en het onderhoud uit te voeren. Onder leiding van Jaap wordt iedere week een plan gemaakt wat te doen in welke volgorde. Ons (hulpjes) rest dan niet anders goed te luisteren en de handen uit de mouwen te steken.