Dutch Dragoon Cup indeling is bekend

ddc_2014Begin oktober is het laatste evenement waar nu 8 jeugdzeilers uit Team Skuytevaert zich gaan meten met andere jeugdzeilers. We gaan er heen met twee Dragoons, een SL16 en een Nacra 500.

De indeling op de catamarans is als volgt: Dragoon 1149 met stuurman Geert van Leeuwen en fokkenist Job Vooys, Dragoon 187 met stuurman Wilbert Hameete en fokkenist Lindsey Houwaard, SL16 668 met stuurman Jaco van Duijn en fokkenist Jacob Hoek en tenslotte de Nacra 500 3641 met stuurman Daniel Ouwehand en fokkenist Amber Houwaard.

We denken met deze jeugdzeilers een goede kans te maken om goed voorin mee te doen. De Dutch Dragoon Cup is een speciaal evenement met daarin ook zeer veel leermomenten. Voor meer informatie lees verder

De Dutch Dragoon Cup is vooral een leerzaam en leuk weekend, geschikt voor zowel beginnende als ervaren zeilers. De zeilers worden getraind terwijl ze wedstrijden (leren) varen. Tussen de wedstrijden door wordt ruime tijd genomen om te evalueren. Tegelijkertijd hebben de wedstrijden wel een klassement en er worden prijzen uitgereikt voor zowel de Dragoon klasse als de C3 klasse (Hobie 16, Hobie Max, SL16, Nacra 500 etc). Voor de wedstrijden gelden de normale wedstrijdregels.
De ouders kunnen de wedstrijden op de wal volgen maar niet vanaf het wedstrijdterrein of worden geacht elders plezier te zoeken, tenzij ze zich aangemeld hebben voor assistentie.
Alle verenigingen worden uitgenodigd hun eigen trainer(s) mee te nemen, een eigen motorboot is dan handig. Er is een hoofdtrainer aanwezig om alles te coordineren. Ook is er aandacht voor de mentale kant van de coaching.
Het Veerse Meer is zeer beschut, dus er kan bij alle omstandigheden gezeild worden. Het zeilen gebeurt direct voor de vereniging.