Tweede dag Eneco Youth Event

20140706Geert20140706JacoJacobDe verwachtingen waren al niet beter als gisteren, maar één ding wisten we zeker, als we willen gaan zeilen moeten we er vroeg bij zijn. Om 9 uur was er een heerlijk ontbijt opgediend om de dag goed te beginnen. Voor een aantal onder ons een kort nachtje omdat het NL elftal er een lekker lange wedstrijd van had gemaakt.

Snel de catamarans getuigd, bemanning bij elkaar gezocht, en na een korte briefing, het water op. De deelname was minder als de vorige dag door de voorspellingen. Toch zijn er bijna drie wedstrijden gevaren voordat de jeugdzeilers naar de kant zijn gehaald voor een naderende regenbui met windstoten.

Jaco en Jabob gingen als erg goed en geven goed tegenstand in de C3 klasse. Babet en Julia genoten van de straffe wind. In de Dragoon klasse is Geert met Job begonnen en voer een uitstekende wedstrijd. Nick en Wilbert op de andere Dragoon konden maar niet de snelheid vinden. Tijdens de tweede wedstrijd is dan ook Wilbert afgestapt en heeft ondergetekende samen met Nick de wedstrijd gevaren. In de tweede wedstrijd een voorsprong op Geert en Job om er uiteindelijk achter te komen dat ze opeens een giga eind voor ons lagen. De derde wedstrijd heeft Nick met Job gewisseld en is Job naar de kant gegaan om thuis nog proefwerken te leren. Bij aankomt op het strand was de Dragoon niet te tillen en het bleek dat de afsluiter niet goed was dicht gedraaid en de drijver volledig was gevuld. Nick, Wilbert, Job…ik neem alles terug wat ik gezegd heb over vaart maken en koers houden, ik vind het knap dat de Dragoon met dit weer sowieso nog vooruit kwam.

LogoTeamSkuytevaertIn de C3 klasse heeft Jaco en (Jacob en Amber) de eerste prijs opgehaald en is Babet en (Daniel en Julia) door uitval van de eerste dag nog op een mooie vierde plek geëindigd. In de Dragoon klasse heeft Geert en (Job, Nick, Daniel) het podium gehaald. Door de continue prestatie van Geert kon hij ook de eerste prijs ophalen. Nick en Wilbert zat het niet mee dit weekend. De eerste dag overmand door veel wind en de tweede dag met een gevulde drijver.

Het was een weekend met veel wind. De volgende keer als we met een goeie windkracht 3 gaan zeilen, wordt dit een makkie. Ervaring opdoen was dit weekend zeker het geval voor velen. Ook met dank aan Zeilvereniging Noordwijk die flexibel een alternatief programma kunnen verzorgen. Voor herhaling vatbaar.

Tot volgende week. De boten hebben we alvast laten liggen.

Jeugdzeilen Skuytevaert

 

Dit vind je misschien ook leuk...