Eneco Youth Event eerste dag

20140705 NWOm tien uur vertrokken met vier boten, en een goeie zuiden wind, lekker snel in Noordwijk. Het andere deel van de jeugd met de fiets voor een ochtendje instructie wedstrijdzeilen.

Eerste start om 12 uur met steeds de dreiging van buien en de daar bij behorende windstoten. Jeugd weet de wind goed te temmen maar voor sommige toch iets te zwaar. Daniel en Babet vallen uit met gebroken crossbar en Geert en Job zijn het wel een beetje zat na 4 keer over de kop te zijn gegaan. Jaco doet het met Amber zeer goed de eerste wedstrijd en komt als eerste over de finish in de C3 klasse. Nick en Wilbert komen ook eerder terug dan verwacht door stevige wind.

Door vermoeide jeugdzeilers zijn er wat wisselingen tijdens de tweede wedstrijd. De Nacra kan met gebroken crossbar niet meer meedoen en Daniel gaat met Geert zeilen, Nick met een jonge uit Wassenaar en Jaco wil zijn succes voortzetten met Amber.

LogoTeamSkuytevaertTijdens jeugdzeilevenementen zijn er ook leermomenten, en dit keer is er voor de tweede wedstrijd 5 keer proef gestart, om vervolgens de tweede wedstrijd te gaan zeilen. Na de start van de tweede wedstrijd kwam er een bui aan met hagel en heeel veeeeel regen. Zoveel dat we de booten niet meer goed zagen vanaf de kant door de regenbui. Met de regenbui ook zware windstoten waardoor de resquebooten en diens bemanning steeds boten terug brachten naar de kant omdat deze overal spontaan omvielen. De tweede wedstrijd is volgens mij ook niet meer uitgezeild. Daniel en Geert kregen, terwijl ze om lagen, bezoek van een andere Dragoon die met de spi boom dwars door de trampoline ging. Jaco en Amber hebben drie pogingen gedaan om de boot weer recht te krijgen totdat Amber met de resque meeging en Hans samen met Jaco de boot aan wal bracht. Nick kon zelfstandig terugkomen maar was wel een aantal keer omgeslagen.

Vanaf de kant was het een geweldig spektakel. Kijken wat het morgen gaat worden. Wind is hetzelfde en de windstoten zijn ook weer van de partij. Wind weer uit het zuiden dus relatief rustige zee. Eerst een ontbijtje om 9 uur verzorgt door Noordwijk en dan weer zee op.

Jeugdzeilen.