Deel 3 Long distance en afsluiting

De volgende ochtend hebben we gelijk de auto opnieuw ingepakt, spullen van vijf personen in een Golf moet je goed organiseren. En dan weer onderweg naar Catclub Zeeland voor het ontbijt. Deze ochtend besloten we om gelijk maar onze wetsuits aan te trekken, zodat het niet zo heel erg zou zijn als we zouden nat regenen, wat natuurlijk ook gebeurde. Het tuigen ging vandaag een stuk sneller omdat we nu wisten hoe alles in elkaar zat en alle onderdelen waren nu ook gelijk aanwezig.

Vandaag hadden we eerste twee ‘normale’ wedstrijden, en na het middageten hebben we een Long Distance Race (LD). De eerste wedstrijd was al gelijk raak bij Daniël en mij. De punt van de drijver begon te duiken en de achterkant van de boot kwam al omhoog, ik hing half uit de boot om de drijver weer uit het water te halen, dat lukte, maar ik viel wel van de boot af. Gelukkig werd ik snel opgepikt door Daniël en konden we snel weer verder met zeilen. Gijs en Ivan ging het een stuk beter af, zij voeren mee met de grote jongens en konden ze aardig bijhouden.

Na twee wedstrijden was het weer tijd om naar de kant te gaan, snel een hapje eten en dan een briefing voor de LD. Dit hield in dat we met alle boten tegelijk (Dragoon, Hobie 16, etc.) tegelijk starten, en twee rondjes om het eiland zeilen. We kregen als tip mee om zo ruim mogelijk om de palen in het water heen te varen, dit betekende dat het ondiep was.

De eerste start was niet goed en moest over. De tweede start was goed en we konden er met z’n allen vandoor. Nog voor de eerste bocht was er al onderscheid tussen de Dragoons en de grotere boten. Het leuke van zo’n rondje om een eiland is, dat je stukken hebt waar de wind word tegengehouden door de bomen aan de kant, en je hebt stukken waar je een behoorlijke vlaag moet opvangen. Ivan en Gijs eindigde deze wedstrijd 7e en Daniël en ik eindigde 9e.

Na de LD mochten we de boten weer aftuigen en op hun plekje leggen, toen snel omkleden (weer bij de auto) en weer terug voor de prijsuitreiking. Gijs en Ivan liepen nog steeds op hun blote voeten, je kunt ze dan ook overal herkennen op foto’s! De uiteindelijke score was voor Ivan en Gijs de 6e plek met spie en de 10e plek word door Daniël en mij bezet gehouden.

Na de prijsuitreiking nog snel wat te eten gepakt en onszelf weer in de auto gepropt, die al behoorlijk naar het Veerse Meer rook (geen voordeel). Het begin van de reis was vooral heel rustig, ik heb zo’n vermoeden dan Bram de enige was die zijn ogen open had. Bijna bij de eerste stop aangekomen (Daniël in Nootdorp) stopte we bij de McDonald’s om nog even gezamenlijk het weekend af te sluiten (en we moesten gewoon allemaal naar de wc). En stel, je gaat naar de McDonald, en je wilt dat de mensen naar je kijken, dan hebben Gijs en Ivan nog wel een tip voor je. Ga twee dagen met blote voeten door de modder lopen, en loop zo naar binnen. Succes gegarandeerd.

Tot volgend jaar.