Deel 2 Zaterdag, regen, regen en nog eens regen

Gijs: “Ik vond het zeker de moeite waard maar het weer zaterdag was echt het dieptepunt van het weekend. Zondag was wel een mooie dag en we hebben mooie wedstrijden gevaren.”

Na een paar flinke regenbuien over ons heen gehad te hebben, waren de boten opgetuigd en konden we onze pakken gaan aantrekken. Net als bij de wedstrijden van Skuytevaert was hier ook een briefing waarin alles nog eens goed werd uitgelegd, het gebruik van de vlaggen, de voorrangsregels, etc., en vooral dat je veel plezier moest hebben (dingen die een jeugdzeiler van Skuytevaert allemaal wel weet).

En toen was het toch echt tijd om het water op te gaan. Het was raar om zonder echte branding weg te varen, maar ik kan daar wel aan wennen! Omdat Daniël zich niet zo lekker voelde, besloten we om maar niet met de Spieboot te gaan, en was de eer aan Gijs en Ivan om te laten zien wat ze in huis hadden. Het nadeel hiervan was dat wij een van de weinige boten zonder spie waren, en hierdoor al snel achterlagen op de rest van de boten. Het was wel fijn dat de trainers (in ons geval, Dick en Bram) ons tips mochten geven vanaf een motorboot, dit was in de meeste gevallen wel erg handig. Tijdens de tweede wedstrijd kwamen we erachter dat op onze boot de latjes van het grootzeil niet vastzaten (bij de boot die wij hadden opgetuigd, de Hobie met spi, hadden we dat nog gecontroleerd. Maar we hadden natuurlijk geruild van boot). Omdat de boten door de mensen zelf verzekerd worden en we sowieso voorzichtig moeten zijn met andere boten, leek het ons beter om zo snel mogelijk naar de kant te gaan voordat we latjes zouden kwijtraken, of dat het zeil zou scheuren. Geen punten voor ons dus… Gijs en Ivan daarentegen lieten zien dat ze zich aardig uit de voeten kunnen maken met een spie (nee, echt, letterlijk “uit de voeten”, beide hadden geen zeilschoentjes en dus bevroren tenen!)

Ivan: “Ik kan het in twee woorden samenvatten: kouwe voeten. Verder was het een heel leuk kamp.”

Het voordeel dat Daniël en ik hadden, was dat we als eerste van de warme broodjes knakworst en warme chocomel konden genieten! De verhalen weden uitgewisseld en enige irritaties werden uit de weg geruimd. Na het eten was het tijd om nog even het water op te gaan voor de wedstrijden, de wind nam gelukkig weer een beetje aan dus daar konden we aardig ons profijt van doen.

Toen we van het water kwamen hebben we gelijk de boten opgeruimd en hebben we ons omgekleed bij de auto van Bram, dit was makkelijk omdat al onze spullen in zijn auto lagen. Helemaal omgekleed en wel konden we op weg naar onze slaapplek, een kampeerboerderij op 10minuten rijden vanaf de zeilvereniging. Ik snap nog steeds niet waarom ik in het midden moest (de reden die de jongens hadden, was omdat ik het enige meisje was, ik in het midden moest). Dick was halverwege de middag naar huis gegaan.

Maar ja, uiteindelijk bereikte we, in de regen, “de Kruidmolen”. Daar hebben we onze spullen op de slaapzalen gelegd, jongens in verschillende en de meiden in een grote zaal. Daarna konden we lekker gaan eten, op het menu stond macaroni en er was genoeg voor iedereen! Na het eten hebben we lekker niks gedaan op een paar loungebanken. Die avond was er nog iets, maar dat ben ik plotseling vergeten! Volgens mij iets met karaoke…

Volgende keer: Deel 3 Long Distance en afsluiting