8 juli 2012 Geen winnaars maar wel doorzetters

Door vakanties konden we afgelopen weekend maar 1 boor afvaardigen voor de competitie. De wind verwachting bij de briefing was 2-8. Dat belooft wat. Lees hier de verslagen van Dirk en Jaco.

PS. klik hier voor de beelden van 7 juli en het Laserzeilen.

Het ging redelijk goed, We hebben niet gewonnen maar de wedstrijd wel uitgevaren. De zee werd een beetje wild en het ging steeds harder waaien tijdens de tweede wedstrijd waardoor er aardig wat boten omgingen, wij gingen ook een paar keer bijna om maar we konden de boot makkelijk houden, dus wij kwamen er wel goed vanaf. Ik moet zeggen dat, mede door de golven en de harde wind, ik dit een hele spannende en leuke wedstrijd vond.

Tijdens de 1e wedstrijd was er de hele tijd weinig wind, dus dat duurde ook best wel lang. We gingen zo ver mogelijk zee op want daar stond meer wind en dat ging wel goed. Tijdens het 2e rondje kwam die storm met windkracht 5 dus toen gingen we super. We waren wel als laatste gefinisht. Toen zaten Dirk en ik te dubben of we de 2e race wel zoude gaan doen, we hebben toen (zowat in de branding) besloten dat we de race gingen doen. De 2e race had weer 2 rondjes maar met een hardere wind en af en toe vlagen, Er zijn ook heel veel boten omgegaan. We zijn toen op 1 na laatste geworden voor een f18 (maar die was omgegaan). Na afloop kregen we allemaal complimentjes van andere wedstrijd zeilers omdat we hem zonder om te vallen uitgevaren hebben.

Kortom de race ging goed en we hebben lekker gevaren!