Cursus zeeroeien

Vanaf 1 mei a.s. kunnen de leden van Rijnland, Die Leythe en Skuytevaert gaan zeeroeien vanaf het strand in Katwijk aan Zee. Een zee-vier (Kaiman) en een zee-twee (Zeerover) liggen dan op het strand, klaar om een ochtend, middag of avond op zee te gaan roeien. Dat is een fantastische ervaring: door de branding varen, zeehonden spotten, etc.

Maar roeien op zee is ook wat anders dan roeien op ons gewone roeiwater en daarom niet zonder risico’s. Om hierop zo goed mogelijk voorbereid te zijn hebben wij een cursus georganiseerd, die in ieder geval gevolgd moet worden door degenen die als “kapitein” op deze boten willen gaan functioneren. Maar ook anderen die interesse hebben in het zeeroeien, kunnen de cursus volgen. De cursus bestaat uit drie dagdelen en wordt gegeven door ter zake deskundigen van onze verenigingen.

De eerste cursus zal plaatsvinden op:

  • 31 maart 2022 vanaf 19.30 uur bij Die Leythe: Theorie
  • 7 april 2022 vanaf 19.30 uur bij Die Leythe: Theorie
  • 11 mei 2022 vanaf 18.00 op strand bij Skuytevaert in Katwijk; (reserve: 18 mei 2022): Praktijk.

Het volgen van deze cursus geeft het recht om een boot als “kapitein” af te schrijven. Voor de roeiers gelden per vereniging vergelijkbare eisen: bij Die Leythe: Scull 2-examen; bij Rijnland: Sturen 4-examen.

Wil je meedoen met deze cursus, geef je dan zo spoedig mogelijk op via de website of bij:

Die Leythe:

Rijnland: Kai Fischer of Job Dresden

Skuytevaert: Willem van Leeuwen, coastal@skuytevaert.nl

Verdere informatie over het zeeroeien zullen jullie binnenkort ontvangen via de website.

Dit vind je misschien ook leuk...