Jeugdzeilers oefenen met KNRM en KRB

Elk jaar is er een avond dat de oudere jeugdzeilers meedoen met een oefening met de KRB en KNRM. Dit jaar is er een scenario welke door de jeugdzeilers moest worden gevolgd wat uiteraard niet bekend is bij de KNRM en KRB.

Scenario

3 catamarans zijn voor kust thv Skuytevaert omgeslagen. Afstand in zee maximaal 500 mtr. De zeilers krijgen zelfstandig de catamarans niet meer rechtop en trekken de aandacht door gebruik van noodsignalen. Vanaf de wal wordt via 112 / Alarmcentrale (AC) diverse eenheden van de KRB en KNRM gealarmeerd.

Bij aankomst van de eenheden heeft 1 zeiler last van zijn nek, bovenste deel van de rug & duizeligheid door de harde klap die gemaakt is.

Bij uitvragen door hulpverleners blijkt 1 zeiler gemist te worden door de collega zeilers.

Dragoons gaan zee op. Dirk en Sylvester hadden de makkelijke taak en mochten alleen omslaan. Jules en Madelief hadden Lucas bij zich die op enig moment in zee gedropt moest worden. Evelien, Joris en Guusje zaten op de laatste Dragoon waar Joris last van zijn rug kreeg na het omslaan.
Rookpot wordt afgestoken…
KNRM arriveert bij Joris, Evelien en Guusje die lekker in de branding was gaan liggen. (Goeie actie Joris, extra lastig)
Joris wordt met rugklachten naar de kant gebracht.
Dirk en Sylvester worden geholpen…
Het was belangrijk dat het juiste aantal opvarende bekend waren bij KRM en KNRM. Hier worden de zeilers om informatie gevraagd.
Joris bereikt de kant achter op de jet-ski en zal per auto verder vervoerd worden.

Dit vind je misschien ook leuk...