Superdag

Dit is de reactie van veel jeugdzeilers vandaag. De opdracht: Twee jeugdzeilers in de trapeze en drijver uit het water. Vandaag was het een goeie 4bft en dus de ideale omstandigheden om dit plan uit te voeren. Voor sommige was het al nieuw om in de trapeze te hangen, laat staan met z’n tweeën. De woelige zee zorgde er ook voor dat menig jeugdzeiler niet bleef staan. Doordat we zo mooi aan het zeilen waren zijn we de tijd vergeten en stond de middaggroep al klaar om te starten.

Eén van de Dragoons is ook uitgerust met een spinaker en dus dit was voor de Menno en Guusje ook een hele nieuwe ervaring. Zeker als je nog niet weet wat een spinaker is.

Sinds een paar weken heeft Chris ons team versterkt en vaart mee op de resque boot. De eerste keer heeft hij drie boten naar de kant gebracht met mast overboord (1 van jeugdzeieln), een losgeslagen Dragoon achtervolgt. Gelukkig was dit niet een normale dag voor ons.

Chris had vandaag bedacht om ook een keer te gaan zeilen. Prima. Chirs met Arie van de Horst mee op de Max en lekker knallen met 4 bft.

Resultaat: Chris blijft op de resque boot en wordt geen zeiler. Misschien hadden we Arie niet mee moeten sturen….maar ja……

Dit vind je misschien ook leuk...