Van de strandcommissarissen

Het is weer zover, het nieuwe seizoen staat voor de deur. Laten we er een fantastisch en veilig jaar van maken. Vanaf 20 april rijden de tractoren weer vanaf de boulevard en kunnen de boten op zijn plek worden gelegd. Waarna je natuurlijk onmiddellijk alles bij de walschipper administratief in orde gaat maken.

Registratie boten/vaartuigen/kisten en plekken
Om het jullie en de walschippers wat eenvoudiger te maken, hebben we dit jaar het registratieformulier voor vaartuigen en kiters, in de wandelgangen het “keuringsformulier” genoemd,  in de Skuytepraet gezet en ook downloadbaar op de site geplaatst. Je kunt dan thuis het formulier, incl. de verzekeringsgegevens, invullen en printen, om later compleet en vooral leesbaar naar het strand mee te nemen en aan de walschipper te geven als je voor de keuring komt.

Ben je technisch nog niet zo ver, dan kun je natuurlijk altijd nog het formulier uit de Skuytepraet gebruiken.

Verder is  het belangrijk dat, indien van toepassing, het vaknummer c.q. de ligplaats van je boot en/of kist/plek op het formulier duidelijk wordt aangegeven. Dit maakt het in geval van calamiteiten veel makkelijker voor de dagwakers om de eigenaar te identificeren en indien nodig te waarschuwen. In het Waeckhuys hangt een tekening voor als je de nummers niet weet.

Voor alle duidelijkheid iedereen dient zich te registreren dus ook degenen die alleen een plek, met of zonder kist, op het strand hebben en geen boot of ander soortig vaartuig, dus ook kiters dienen zich te registreren.

Indeling strand, doorgang pad
Evenals vorig jaar willen we het “pad” vrij houden om in geval  van calamiteiten zoals storm, hoogwater etc. dit pad te kunnen gebruiken om met de tractor te rijden om hulp te bieden waar dit nodig is. Dit is in ons aller belang en geldt voor het hele strand van noord tot zuid. Het pad zal waarschijnlijk worden afgezet met rood/wit lint om duidelijk te maken dat het vrij moet blijven.

Vergunningen Tractoren/Jeeps
De strandvergunningen voor  tractoren en jeeps kunnen evenals vorig jaar door de vergunninghouders bij de walschippers in het Waeckhuys worden afgehaald.

Rijtijden aanvoer 2019
Tot op de laatste dag zal de bouwploeg bezig zijn om de voorzieningen op het strand klaar te maken. U kunt met uw spullen op strand komen vanaf zaterdag 20 april 9:00 uur. Vanaf die dag zullen 2 weken lang dagelijks tractoren rijden om de spullen naar strand te brengen. Het is dan ook niet toegestaan eerder op strand te komen met spullen of te beginnen met bouwen. Hieronder een link met de rijtijden.Dit vind je misschien ook leuk...