Jack & Bram’s after-koningsrit-BBQ

Voor de laatste dag van april stond er voor de zeilers een Koningsrit gepland. De boten werden die laatste week volop naar het strand gereden, dus een klein veldje moest er toch wel samen te stellen zijn voor die eerste wedstrijd van het jaar. Niet voor de competitie; meer voor de fun en misschien ook om er weer even in te komen. Maar het liep anders…

De weerberichten beloofden een zonnige dag en dat was het ook. Atie, Janny en Conny hadden in het Klaphuys de koffie dan ook op tijd bruin voor de inschrijvers van de Koningsrit. Dat waren er zeven. Daarna aan de slag met broodjes smeren, soep warmen en tosti’s ontdooien voor wanneer de zeilers koud en verkleumd van zee af zouden komen, toen opeens Jack en Bram het terras op kwamen met een BBQ, pakken vlees en verdere BBQ-benodigdheden. Dat was even niet doorgegeven. Het bleek dat ‘ze’ Jack en Bram de dag ervoor zo gek hadden gekregen om te beloven de zeilers met een lekker stukje vlees te zullen belonen voor hun sportieve prestaties op het koude water. Jan Hoek zou voor het vlees zorgen en zo geschiedde: al snel kwam de rook van de kooltjes.

Maar eerst de wedstrijd: De boeien werden uitgezet. De enige Laser die meedeed lag meteen om. De cats kregen in de gaten dat het wel heel erg vlagerig was en staken niet allemaal in zee. Het condoompje had lucht in de leiding en wilde niet verder. De startboot moest het condoompje gaan rescuen. De wind wakkerde aan tot 6+ Beaufort. Kortom… het was geen doen en al gauw kwam van de wedstrijdleiding het signaal: ‘Zet de BBQ maar aan’. Nog even de boeien weer uit zee, wat ook al niet meeviel met die wind die ze in Engeland wilde afleveren. Maar uiteindelijk zat het hele spul toch op het terras, redelijk uit de wind en in het zonnetje, en serveerden Jack en Bram de met zorg bereide Côte de boeuf en andere mooie vleeshapjes van Jan Hoek.

De prijsuitreiking ging ook door en natuurlijk was de eerste prijs voor Jack, Bram en Jan. Daarna was het nog lang gezellig op het terras en toen het frisser werd ook in het Klaphuys-met-het-veelgeprezen-nieuwe-interieur zelf. En de broodjes, soep en tosti’s? Allemaal op! Een perfecte Skuytevaertdag zo vroeg in het seizoen. (de foto’s zijn gemaakt door Els, Carry en de startbootbemanning)