9 juli 2011 Sailing (stormy waters)

Was het weer een zaterdag als gewoonlijk met veel wind en nu een relatief rustig zeetje. De twijfel was wel weer aanwezig. Gaan we zee op of niet. Omdat de ochtendgroep uit al wat ervaren jeugdzeilers bestond hebben we besloten in ieder geval twee boten te tuigen en kijken hoe het op het water zou gaan. We kwamen als snel tot de conclusie dat het heerlijk zeilweer was. Wel wat veel wind waarbij het noodzakelijk was om een instructeur mee te sturen. Met enige wisselingen hebben alle jeugdzeilers gezeild en was het wachten op de middaggroep. Video Jeugdzeilen 9 juli 2011 XL

Na een wat rustige ochtedgroep was de middaggroep volledig bezet. Twee boten was niet genoeg en het hele arsenaal jeugdboten is opgetuigd. Genoeg instructeurs en geprobeerd in verband met het weer maximaal twee jeugdzeilers op een catamaran. Niet alleen het aantal jeugdzeilers was toegenomen maar ook het zonnetje begon lekker te schijnen en de wind begon harder te waaien. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we wind moesten gaan lozen en dat de golven op zee in afmeting toenam. Sneller als gepland kwamen de jeugdzeilers terug van zee. Wel is iedereen op zee geweest en heeft mogen proeven van het zoute water. De ontberingen zijn weer vastgelegd door onze cameraman en is te zien op Video Jeugdzeilen 9 juli 2011 XL

Dit vind je misschien ook leuk...