Geslaagde Vis-derby

Noordwijk klopt Katwijk

Katwijk- Zondag 10 juli stond voor de vissers van Skuytevaert een bijzonder evenement op het programma. Zomerse zonnige temperaturen, een  groot deelnemersveld en een fantastische prijzentafel waren de ingrediënten van een unieke bootviswedstrijd tussen HSV De Sportvisser uit Noordwijk en Skuytevaert uit Katwijk.

Hoofdsponsor Condor had niets aan het toeval overgelaten. Dieptemeters in alle soorten en maten, hengels met foudraals en diverse molens prijkten op de prijzentafel. Voorzitter van de viscommissie van Skuytevaert Cees Vijfvinkel was zeer verguld met al datgene wat de sponsor, in de persoon van John Ezendam, had meegebracht. De deelnemende vissers keken hun ogen uit. De prijs voor grootste vis ging naar de heren Hein en Peet van de Putten uit noordwijk. Zij vingen een gul van maar liefst 64,2 cm. Katwijkers Cees Vijfvinkel en Lucienne de Mooij wisten met hun boot de Aurora 1.38 cm aan vis binnen te halen.
De derde plaats was er voor de Noordwijkers Marco van Duyvenvoorde en Jan de Jong. Met boot Sise brachten ze 1.54 cm vis aan de wal. Een
tweede plaats was er voor de Katwijkers Arie en Arie jr. Krijgsman, 157,2 cm aan vis bracht hun weer bij de eerste drie prijswinnaars.  Noordwijkers Richard en Robin van Loon wisten met hun boot Libertas 44 de titel binnen te halen door 160,8 cm aan vis aan de kant te brengen. Overall winnaar dit jaar was voor de derde keer op rij HSV De Sportvisser uit Noordwijk. Volgend jaar zal Skuytevaert op Noordwijkse visgronden proberen om de felbegeerde titel met bijbehorende trofee weer naar het Katwijkse te brengen.