Verslag Watersportweek 2015

Van onze verslaggever ter plaatse bij Skuytevaert – Katwijk, Damian Sip

WSW2015SURF1e dag van de feestweek achter de rug! Was erg gezellig, veel gelachen! Heb op een mega sup – plank gestaan (ding van een meter of 6 a 7), geraft, gesurft (en voor het eerst in me leven op zo’n plank blijven staan ook) en een estafetteloop gedaan! Natuurlijk ook nog in de zee gezwommen en met de regelmatig hogere golven mee gezwommen! Morgen hogere golven en dan begint er een spektakel als je op het water bent! Laten die golven maar komen! Heb zo’n zin in morgen!

WSW2015KANO2e dag van de feestweek klaar!! Heb ge – powerkite (kleinere vlieger maar erg wendbaar), daarna wezen kajakken en dat was niet zo geslaagd, een te kleine kajak dus ik ging zitten en hij viel meteen om, en ook nog die hoge golven erbij! Toen gezwommen en een blik kunnen werpen op een nieuwsgierige zeehond! Toen heb ik gesurft en weer gestaan, met hoge golven is dat oor mij erg lastig, want als je het niet goed doet, duikt de neus van je plank in het water, komt de achterkant omhoog en je glijd naar voren eraf en dat kan best zeer doen! WSW2015RAFTDit is me ook 20 keer overkomen en de laatste keer kreeg ik de vinnen van de plank ook nog op me hoofd voordat ik me kon beschermen daartegen! Toch een heerlijke dag me erg veel wind! Heb ook nog 5 kwallensteken gehad, raar dat ze met westen wind mee komen, normaal komen via oostenwind en ook nog op een leuke krab gaan staan, die kneep me in me voet! Heerlijke dag, op naar de 3e dag!

WSW2015ONTBIJT3e dag van de feestweek gehad, was erg gaaf! Om half 9 daar staan en beginnen met een stevig ontbijt! Brood met ei! Daarna heb ik samen met 2 andere ge – powerkite en na de pauze met de hele zeilgroep een zeskamp gedaan! WSW2015LUNCHWas een heerlijke winderige dag vandaag, lagere golven maar voor de mega – suppers was het super en voor de rafters ook wel! Een andere groep ging longborden / skateborden! WSW2015ZESKAMPDe zes kamp was erg gaaf en leuk gedaan! We konden bruggen bouwen, surfplank werpen, Jenga, puzzel touwtrekken en noem maar op! Ook tussendoor om 13:00 uur een heerlijke lunch gehad! Er werd ge – bbq’d door de begeleiders van het Jeugdzeilen! In de feesttent was er een kindermiddag gaande met muziek en een bingo! Morgen is het helaas wel de laatste dag dat de Surfschool van Katwijk aanwezig is! Deze mensen hebben alles begeleid en hebben ons veel lol bezorgd! Morgen is er een surfwedstrijd voor alle jeugd maar eerst nog ff oefenen en ik ga ook zeker nog 1 keer powerkiten! De hele feestweek is tot nu toe top verlopen, veel gelachen en plezier gehad! Van alles gedaan en morgen nog een dag! Op naar morgen!

WSW2015LONGBOARD4e feestweekdag is een feit! Heb deze keer op de longboards gestaan, lekker over de boulevard skaten! Daarna heb ik ff ge – powerkite maar de wind werkte niet bepaald mee! Om half 2 opruimen en een surfwedstrijd gehouden! In de halve finale terecht gekomen maar daar ging er iemand de laatste minuut zo goed surfen dat ik van de finale plaats gekukeld werd! WSW2015MOUNTAINBIKEVerder een heerlijke dag en de Surfschool van Katwijk heeft alles goed gedaan, op naar volgend jaar maar morgen het laatste event en dat is…de dagtocht! Waarheen…? Zien we morgen, heb d’r zin in! Zeilen maar……

WSW2015DAGTOCHT5e en laatste dag van de feestweek klaar, helaas is de feestweek afgelopen! Vandaag een dagtocht naar Noordwijk gehouden, die tocht verliep met wat minder wind als de vorige dagen, er was net genoeg om de zeilboten vooruit te krijgen! Eenmaal in Noordwijk aangekomen, stonden er al bbq’s klaar en waren ze frikadellen aan het bakken! Heerlijk gegeten en lol gemaakt op het strand in Noordwijk maar daarna was het tijd om terug te gaan! Na een soepele terugtocht werden de boten afgetuigd en was er een prijsuitreiking van de 6 – kamp van eergisteren! Team 2 van de ochtendgroep (zat ik bij) wonnen een prijs en team 1 van de middaggroep won een prijs! Ook voor de meeste inzet kreeg ik een prijs samen met Ricky die niet te stoppen waren! Helaas het einde van een leuke feestweek, volgende week zaterdag weer zeilen! Iedereen die meegewerkt heeft met de feestweek…. BEDANKT!

Dit vind je misschien ook leuk...