De Beste Taart van Skuytevaert

Dankzij nog een behoorlijk aantal last minute aanmeldingen waren er maandag 15 ijverige bak(k)(st)ers die meedongen naar de Grote Prijs van de Beste Taart van Skuytevaert.

Alleen al het overbrengen van een intact baksel door de lichte miezer over het lange lange strand was een prestatie op zich. Gelukkig hadden alle bak-kunstwerken de wandeling min of meer intact overleefd.

Een enorm lastige taak voor de jury, bestaande uit drie uitgehongerde vrouwen uit de Skuytevaertse samenleving. Gekeurd werd op uitstraling en op smaak.

Lof aan de taartenkunstenaars: alle taarten zagen er geweldig uit en smaakten naar meer. Er zijn dan ook geen onvoldoendes uitgedeeld. Natuurlijk moest er een winnaar komen. Er zijn 3 prijzen uitgedeeld: de 3e prijs, voor een taart het hoogst scoorde op uitstraling en ook goed in de smaak viel, de 2e prijs voor de meest tongstrelende taart die er ook nog heerlijk uitzag en de verdiende 1e prijs voor de taart die op beide punten gemiddeld het hoogste scoorde.

DSC_0599De 1e prijs ging naar de witte chocoladetaart met frambozen van Ria Zwaan, die zo uit een Disney sprookje geplukt leek te zijn en wegsmolt op de tong (ook al een beetje op de tafel trouwens).

 

DSC_0621De 2e prijs was voor de taart van Maria Bakker. Een speciale noten karameltaart (vernoemd naar een Zwitsers bergdorpje maar welke weten we even niet meer).

 

DSC_0619Het jeugdige duo Floor van Egmond en Eva Lingg gingen er met hun ware Skuytevaert taart met de 3e prijs vandoor (een taart compleet met logo èn surfplank met surfer!)

 

De wedstrijd werd afgesloten door een High Tea, waarvoor de kaartjes binnen een zucht uitverkocht waren! José van Duin, perfect georganiseerd! De dames die spontaan geholpen hebben met voorbereiden en opruimen: bedankt! Juryleden bedankt voor het inspannende werk!

En natuurlijk alle taartenbaksters: we komen graag een keer bij jullie op de koffie ;). Doen jullie volgend jaar weer mee? We hopen dan op een nog grotere opkomst!

DSC_0642 DSC_0639 DSC_0634 DSC_0629 DSC_0624 DSC_0614 DSC_0612 DSC_0610 DSC_0609 DSC_0606 DSC_0605 DSC_0603