Weekend met twee gezichten

Op deze zaterdag (een ook op zondag) was het jeugdzeilen verdeeld over Skuytevaert en Noordwijk. Om acht uur in de ochtend verzamelde de wedstrijdzeilers voor het Youth Event in Noordwijk. Wilbert en Rens op de Dragoon. De gebroeders van Duijn op een Nacra 500 en Jacob en Amber op de andere Nacra 500. Net toen de eerste jeugdzeilers arriveerden voor de instructie zijn ze vertrokken naar Noordwijk om daar om 12 uur te starten met de eerste wedstrijd.

JULES3De overgebleven catamarans hebben we ingezet om met en zonder instructeur een perfecte dag te gaan varen. Omdat  er wat catamarans niet aanwezig waren heeft Jaap zijn boot eigen opgetuigd en konden er twee jeugdzeilers mee zeilen op de inter 20 samen met Babet. Voor Babet om te oefenen met de spinaker en voor de jongens om eens te knallen. Mede door de zitbankjes is het trapeze staan ook een hele ervaring.

Ondertussen zijn er wedstrijden gaande in Noordwijk. In de C16 klasse (Nacra 500) wordt er fel gestreden in de kop van het klassement. Wilbert en Rens op de Dragoon hebben inmiddels een protest aangetekend tegen de wedstrijdleiding omdat er niet genoeg tijd was voor een herstart. Uitslag volgt morgen.

Inmiddels is het zondag en verzamelen we om 09:00 uur in Noordwijk om de tweede dag van het evenement beter af te ronden als gisteren. Vol goede moed zee op, en de wedstrijd wordt afgelast door te weinig wind. Na enig uitstel een herstart en de wind trekt steeds meer aan todat de wedstrijd nu wordt stil gelegd vanwege teveel wind. Alle boten op de kant en het evenement is ten einde. Catamarans worden deze week wel een keer overgevaren.

Dindag is het dan zover. Een paar ervaren zeilers spreken in Noordwijk af om de catamarans terug te varen. Ook nu waren de verwachtingen dat de wind zou gaan toenemen. We begonnen rustig, maar kregen steeds meer wind. Voor een impressie van een instructeur op een Dragoon die omslaat heeft Jaco een filmpje gemaakt met een verrassend einde.