Theorie in de trapeze

We hebben windkracht 6 en regen getrotseerd om te oefenen in de trapeze. We hebben nog even getwijfeld maar toch snel besloten om niet te gaan zeilen. Met de verwachting van windstoten van 7 beaufort was er geen discussie.

WP_20150613_002Voor de nieuwe jeugdzeilers zijn we gaan oefenen hoe je gebruik kan maken van de trapeze. Het uitgaan en weer op de catamaran komen hebben we vaak geoefend om straks op zee in ieder geval de basis onder de knie te hebben. Het zal straks wel wat anders aanvoelen dan vandaag zonder de vaste ondergrond en soms nog even de mogelijkheid om op het strand te staan.

WP_20150613_006WP_20150613_008Ook het weer recht trekken van een catamaran nadat deze is omgeslagen hebben we in theorie behandeld en op het strand geoefend. We zijn erg benieuwd hoe dit straks in de praktijk gaat. Uiteindelijk verder in het jaar als het water wat warmer is zullen we de catamarans express omgooien om te oefenen op zee.

Dit vind je misschien ook leuk...