Nieuwe website Skuytevaert.nl

Op 27 maart 2011 onderging Skuytevaert.nl een grote verandering. De tot op dat moment statische website werd vervangen door een dynamische site, met het WordPress systeem als basis. Door dit systeem werd het mogelijk om makkelijk en snel nieuwe informatie en berichten aan de site toe te voegen.
Het WordPress systeem ondersteunt meerdere gebruikers, dus konden alle commissies aanspraak maken op een eigen gebruikersaccount om zelf berichten op de website te plaatsen. Daar is veelvuldig gebruik van gemaakt. Bijna 4 jaar later hebben alle gebruikers totaal 472 nieuwsberichten, 71 pagina’s en ruim 1500MB aan foto’s en bestanden geplaatst.

Skuytevaert.nl in 2011

Skuytevaert.nl in 2011

De afgelopen jaren zijn er op basis van feedback een aantal kleine dingen aan de website veranderd en toegevoegd, maar een grote update is er sinds maart 2011 niet meer geweest. Tot nu.
De website die je voor je ziet is geen doorontwikkeling of update van de oude, maar volledig opnieuw ontworpen en gebouwd. Het enige wat hetzelfde is gebleven is het achterliggende WordPress systeem. Uiteraard geüpgraded naar de laatste versie.
De nieuwsberichten, pagina’s en alle foto’s zijn automatisch overgenomen in de nieuwe site, dus het archief blijft uiteraard gewoon beschikbaar.

Responsive webdesignDe website maakt gebruik van een responsive design. Dit zorgt ervoor dat het ontwerp zich automatisch aanpast aan de schermeigenschappen van het apparaat waarmee je Skuytevaert.nl bekijkt. Hierdoor is de website altijd goed te lezen. Probeer het maar eens uit door je browservenster te verkleinen. Je zult zien dat bepaalde elementen van de site veranderen, kleiner worden of verplaatsen. Skuytevaert.nl is nu dus ook optimaal te bekijken op een telefoon of tablet.

placeholderAls je in het overzicht van de nieuwsberichten kijkt, zie je voor alle oudere berichten een grijze afbeelding van een camera staan. Dit komt omdat de nieuwe website werkt met een uitgelichte afbeelding bij elk nieuwsbericht. Deze afbeelding wordt gebruikt om lezers een snelle indruk te geven van de inhoud van het bericht. De uitgelichte afbeelding wordt bij elk bericht op dezelfde plek in het ontwerp weergegeven. Zowel in het nieuwsoverzicht als op de detailpagina’s en in het zij-menu.
In de oude website werden afbeeldingen op een andere manier aan de berichten toegevoegd. De nieuwe site herkent deze afbeeldingen niet als uitgelichte afbeeldingen, raakt hierdoor een beetje in de stress en geeft daarom de grijze afbeelding weer als ‘placeholder’. Vanaf nu wordt ieder* bericht voorzien van een passende uitgelichte afbeelding, dus over een tijdje verdwijnen de grijze placeholders uit het overzicht. De afbeeldingen en foto’s die in de oude berichten zijn geplaatst staan overigens nog gewoon in de berichten. Klik er maar eens een open.

AgendaDe agenda is ook aangepakt. Hier is een nieuwe plugin voor in gebruik genomen. In het zij-menu worden voortaan de 5 eerstkomende agenda-items weergegeven. Zo zijn alle bezoekers van de site direct op de hoogte van de aankomende gebeurtenissen. Ook de detailpagina’s van de agenda zijn uitgebreider en overzichtelijker geworden. Verder is er nu ook de mogelijkheid om de agenda-items van Skuytevaert te exporteren naar je eigen Google Calendar, of te downloaden als iCal bestand.
LET OP: De agenda-items van de maand maart zijn al overgezet naar het nieuwe systeem. De rest van het jaar moet nog gedaan worden. Dit kost redelijk veel tijd omdat alles handmatig opnieuw moet worden ingevoerd. Ik probeer dit zo snel mogelijk af te hebben.

VerbeteringDe nieuwe website zal continue door worden ontwikkeld. Het ontwerp kan altijd worden bijgeschaafd, bugs worden geplet en indien nodig zullen nieuwe functies worden toegevoegd.
Als je iets tegenkomt wat nog niet goed werkt, pagina’s niet kloppen of kwijt zijn, of als je een idee of opmerking hebt kun je mij mailen op webmaster@skuytevaert.nl.

Ik wens alle bezoekers van Skuytevaert.nl heel veel kijk- en leesplezier toe op Skuytevaert V4.0

Gerhard Kraaijenoord – Webmaster