Genoten op de Stamppotavond

De chefkoks Erika, Atie, Hennie, Ria en BramAlweer een zeer geslaagde, én smakelijke, avond in de Soos afgelopen zaterdag. Kleedjes op de tafels, kaarsjes erbij en een buffet met vijf verschillende stamppotten… een eetcafé was er niets bij. Zo’n dertig Skuytevaerders deden zich tegoed aan de culinaire creaties van vijf topkoks: Erika (met een voor de gezondheid zeer verantwoorde ruccolastamppot), Atie (met een Valentijnrode bietenstamp met spekkies), Hennie (met een Leidse Hutspot met Indische kruiden én wortelhartjes, ook voor de Valentijn), Ria (met een zalige, smeuïge wat was het ook alweer maar wel heerlijke stamp) en Bram (met een superlekkHartjesstamppot van Hennieere lofstamppot met van alles er in). Jan en Carry Hoek stonden garant voor bijpassende vleesgerechten en sauzen, wat ze natuurlijk als professionals wel is toevertrouwd. Dank aan al deze maaltijdkunstenaars en natuurlijk ook dank aan de mensen achter de bar!

Houd vooral de website en de agenda in de gaten voor meer van zulke leuke avonden in de Soos. En geef je op voor een bardienstje bij Els van Duijvenbode (fam.van.duijvenbode@planet.nl). Dat zijn gezellige uurtjes.

FilmcameraVolgende week presenteert de Archiefcommissie op zaterdag 21 februari “Skuytevaertbloopers uit Heden en Verleden”. Geen stamppot dan, maar cake bij de koffie en een ‘stukkie kaas’ zal er ook wel zijn. Om 20.00 uur staat de koffie klaar.