Katwijk Beach Experience 26 juli 2014

20140726 UitlegBezoek van 12 kinderen die meedoen met de KW Beach Experience. Het zeilen op een catamaran was hier een onderdeel van en zou vandaag plaatsvinden.

Zonnetje OK, Wind OK, Golven OK, Zonnetje OK, Catamarans OK.

Terwijl er nog wat extra pakken werden gehaald was er eerst een korte uitleg van het zeilen op een catamaran. Waar zit de fok, wat is dat voor touwtje, waar moet ik gaan zitten. Een aantal zeilers vreesden zelfstandig te moeten gaan zeilen…Teams samengesteld, niet langer wachten, we willen zee op.

20140726 Gewoon mooiOmdat we ook nog onze eigen jeugdzeilers in de ochtendgroep willen laten zeilen zijn we direct opgeschaald naar 7 catamarans waarbij er drie voor de KW Beach Experience worden gebruikt. Twaalf gedeeld door drie is vier en we zagen het niet zitten om met vijf man op een catamaran te gaan zeilen. Als je een experience wil meemaken dan met maximaal twee jeugdzeilers op de catamaran. De oplossing was als volgt: 6 jeugdzeilers op de drie catamarans en de rest op de resque en op zee wisselen.

De wind was echt perfect, met een drie tot vier Bft konden de jeugdzeilers precies die ervaring meemaken die bij het catamaran zeilen hoort. 20140726 SchuinHet varen op één drijver was natuurlijk een hele ervaring, zeker voor diegene die nog nooit hadden gezeild. Er gleden een paar jeugdzeilers naar de lage kant maar al snel vonden ze iets waar ze zich aan konden vasthouden. Na een klein uurtje zeilen kwam de resque boot langs om te wisselen. De nieuwe jeugdzeilers die inmiddels al hadden gezwommen op open zee konden nu meemaken wat catamaranzeilen is. Ik denk dat het voor de meeste een geslaagde ochtend is geweest. Wij vonden het in ieder geval heel gezellig en de omstandigheden waren perfect.

Rond een uur of twaalf richting kant om de andere traditie van het jeugdzeilen te proeven. Fricandel van de BBQ met een heerlijk broodje (en veel mayo en ketchup).

Dank voor de geslaagde dag en ik hoop dat jullie het ook naar je zin hadden.
20140726 Resque

Dit vind je misschien ook leuk...