KZE Wind 1 knoop met uitschieters naar 2 knopen

20140712 GeertTrampoDit was de voorspelling van zaterdag, de eerste dag van het Kustzeilevenement en Noordwijk-Katwijk. De jeugdboten lagen nog in Noordwijk en de kans dat er meer boten uit Katwijk zouden komen was niet groot als de wind zo bleef. De tijd hebben we toch goed besteed aan het schoonmaken van de catamarans. De storm van eerder deze week heeft zijn sporen nagelaten.

Na het schoonmaken was het wachten op meer wind. En maar wachten, even trampoline springen en weer wachten. Uiteindelijk besloten alle boten weer af te tuigen en de wedstrijden voor vandaag niet meer te varen. Niet veel later kregen we ook hetzelfde bericht van Noordwijk.

20140712TochZeilenMeestal na dit soort berichten krijg je waar je al de hele tijd op gehoopt hebt. Het begon te waaien. Geen windkracht 5 tot 6 als vorige week maar een keurig en constant windkrachtje twee tot drie. De Noordwijkse jeugd die de boten nog had liggen gingen met z’n allen zee op om kleine wedstrijdjes te varen en het starten te oefenen. Job, Wilbert en Geert hadden hier ook wel zin in en hebben als een dolle weer een Dragoon getuigd. Snel zee op en meedoen met de jeugd van Noordwijk. Omdat ze met z’n drieën op de Dragoon zaten besloot de resque steeds één jeugdzeiler in de boot te nemen zodat er een gelijke strijd was op het water. We hebben jullie vanaf de kant in de gaten  gehouden en zien dat jullie steeds beter het wedstijdzeilen onder de knie krijgen. Startlijntje afzeilen omdat je te vroeg bij de start bent was zeer indrukwekkend.

Beloofd wat voor morgen…

Dit vind je misschien ook leuk...