Skuytevaert pakt “Joon”, Krijgsmannen houden de titel!

Nederlands kampioenen 2014

Nederlands kampioenen 2014

Zaterdag, 24 mei 2014 NK Kleinbootvissen in Scheveningen.

We zijn ruim op tijd in de haven van Scheveningen om ons in te schrijven bij “de Afrit”. Een goede afvaardiging van K.W.V. “Skuytevaert” is ter plaatse. Het viel soms niet mee om je in te schrijven. Neem Jaap Houwaard, die maakt er een sportuurtje van. Via een verroeste trap naar de kade, daarna komt ie een hekwerk tegen waar hij buitenom langs moet bungelen (boven de haven). Met gevaar voor eigen leven haalt hij de andere kant van het hek. Harry draait ondertussen rustig een shaggy en heeft van het hele gebeuren niets in de gaten. Jaap gaat verder met zijn toertje inschrijven. Loopt beneden via de trap naar het clubhuis, hek dicht. Nog één keer sport Jaap naar boven en is eindelijk bij zijn eindbestemming. In de haven liggen Huig en Mikel te dobberen. Het nieuwe bootje ligt er blinkend bij tot we een raar geluid horen. De hekgalg klapt aan één kant naar beneden. Blijkbaar 10 seconden lijm gebruikt en die 10 seconden waren nu om. Ach, met een scheve hekgalg kan je ook vissen, niks aan de hand. Kees en Siem vinden de boot van Juffermans om te zoenen. Na een kleine aanvaring varen zij als makkers uit de haven. Rond 9 uur wordt het startsein gegeven, er staat al een stevig briesje. Als muggen verspreiden de boten zich in het visgebied. Dan krijgen we het fenomeen “ankeren”, best lastig voor sommigen. Het is nl. heel lastig voor een wortel om te ankeren, krabben kunnen ze veel beter J Cees en Luus hebben gratis theater tijdens het vissen, de wortels komen wel 10 keer voorbij. Zouden ze nog tijd hebben om te vissen? Er komt wel een hoop gepruttel uit die boot. Jaap en Jenneke liggen lekker te vissen maar Jen wordt steeds beroerder. Een heftige zeeziekte slaat toe, de pilletjes helpen niet meer. Daar heeft Pieter ook last van, Remco geeft hem de opdracht om toch met één hengel te vissen. Nee niet op je knieën gaan zitten Pieter, je mag niet meer naar beneden kijken, alleen naar je hengel. De Krijgsmannen liggen ernaast, zij moeten hun titel verdedigen en de vissen worden achter elkaar naar binnen getakeld. Junior zijn handen zijn helemaal kapot. Dan krijgen we een heerlijk koel briesje, windkracht 5 met een vette regenbui. Dit is benentraining, de hoge golven zorgen ervoor dat je door de boot slingert en af en toe komt er wat buiswater in je nek. Dit is heerlijk visweer en zorgt er zeker voor dat je aan het einde van de wedstrijd flink naar de kloten bent. Kees en Siem hebben daar minder last van. Zij zitten prinsheerlijk op een mega schuit, het is nog net geen vakantie. Maar ja, aan al het genot komt een einde. Om 2 uur stopt de wedstrijd en levert iedereen de vis in. Nu maar hopen dat na al dat gesport er een goed resultaat uit komt. We doen een gezellig sappie met de Scheveningse visvrienden. Ook staat er nog een lekkerbekkie met friet voor ons klaar. Dan komt de prijsuitreiking en luisteren we met gespannen billen naar de uitslagen. Pieter en Remco hebben goed gevangen en eindigen op een 7e plaats. Cees en Luus waren net iets beter en eindigen op een 5e plaats. Als klapper op de vuurpijl eindigen de Krijgmannen op de 1e plaats en behouden hiermee hun titel als Nederlands kampioen kleinbootvissen! We scoren super goed in de top 10 en hopen hiermee toch een keer de “Joon” als beste vereniging mee te nemen. Dan horen we dat we inderdaad de beste score hebben en mag voorzitter Cees Vijfvinkel eindelijk voor Skuytevaert de felbegeerde “Joon” in ontvangst nemen. Mooi cadeautje in zijn laatste jaar als voorzitter. Als laatste volgt er nog een tombola voor alle deelnemers, de hoofdprijs is een buitenboord motor. Ook deze gaat naar een team van Skuytevaert, Pieter en Remco zijn de geluksvogels. Trots op het behaalde resultaat gaan we moe maar voldaan weer richting thuishaven.

IMG_5788

IMG_5790IMG_5791IMG_5793IMG_5794IMG_5795IMG_5796

Nederlands kampioenen 2014

Nederlands kampioenen 2014

IMG_5805IMG_5808IMG_5816